Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu: Dobrim obrazovanjem do bolje obrazovne prakse

AUTOR: CityMagazine 05 Jun, 2021
Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu: Dobrim obrazovanjem do bolje obrazovne prakse

Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu školuje učitelje (na Studijskom programu za obrazovanje učitelja) i vaspitače (na Studijskom programu za obrazovanje vaspitača). Akreditovani su programi osnovnih, master i doktorskih studija. Nastavni planovi Fakulteta usklađeni su sa bolonjskim procesom i Zakonom o visokom obrazovanju. Školovanje traje 8+2 semestra po novim studijskim programima kojima se obezbeđuju teorijska i praktična znanja neophodna za obavljanje učiteljskog i vaspitačkog poziva.

Tokom studija, studenti stiču profesionalne kompetencije u oblasti planiranja, organizovanja, realizovanja i vrednovanja obrazovnog i vaspitnog procesa, kao i u oblasti komunikacije, rešavanja problema u razredu i razumevanja potreba dece. Velika pažnja poklanja se profesionalnoj praksi, odnosno boravku i radu u predškolskim ustanovama i osnovnim školama tokom studiranja.

Za mlade ljude koji se školuju da rade sa decom veoma je važan i ambijent u kojem stiču svoja stručna znanja i kompetencije. Zato se na Učiteljskom fakultetu puno ulaže u opremu prostora, učionica i kabineta. Studentski život na Učiteljskom fakultetu vrlo je raznovrstan. Studenti imaju mogućnosti da pokažu svoja znanja i umeća u raznim oblastima, od muzike, glume, sportskih aktivnosti, do organizacionih veština. Nastavno-naučnu delatnost obavlja kadar koji poseduje najviše naučne i stručne sposobnosti.

NOVO: UČITELJ ZA DIGITALNO DRUŠTVO

Studenti imaju mogućnost da u toku redovnog studiranja, dodatnim polaganjem predmeta iz oblasti informatike, steknu dovoljan broj ESPB koji im omogućava da, nakon završetka studija, mogu predavati predmet Informatika i računarstvo u osnovnoj školi.

Kraljice Natalije 43 Ljutice Bogdana 46
011/3615-225, 011/3679-227, 011/2686-787