Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ulaganjem u obrazovanje investiramo u budućnost

AUTOR: CityMagazine 14 Jun, 2021
Ulaganjem u obrazovanje investiramo u budućnost

Poslednjih godina u svetu je sve više kompanija koje posluju u skladu sa principima održivog razvoja i svoje biznis aktivnosti usklađuju sa potrebama zajednice. Budući da živimo u vreme u kome je znanje od izuzetne važnosti, kvalitetno obrazovanje uvršteno je među 17 ciljeva Održivog razvoja UN. Jačanje obrazovne infrastrukture i unapređenje nastavnog procesa jedni su od efikasnih načina da se unapredi položaj pojedinca, ali i zajednica širom sveta. Budući da i naša zemlja čini velike napore da dodatno unapredi kvalitet obrazovanja, posebno je značajno da taj cilj dobije široku društvenu podršku.

Među kompanijama koje se ističu kada je reč o podršci obrazovnom sistemu Srbije je i kompanija NIS, koja je nedavno objavila 11. po redu verifikovani Izveštaju o održivom razvoju. U ovom dokumentu se navodi da je podrška mladim talentovanim ljudima, ali i razvoju zaposlenih u fokusu društveno odgovornog poslovanja kompanije. Tako je NIS samo tokom prošle godine uložio 114,5 miliona dinara za unapređenje digitalizacije obrazovnog procesa i bezbednost za više od 45 000 učenika u 40 škola širom Srbije.

U NIS-u ističu da su za uspešnost realizacije svih procesa zaslužni ljudi, te da zbog toga jednaku pažnju posvećuju obuci i razvoju zaposlenih. U ovoj kompaniji radi više od 11.000 ljudi koji u svakom trenutku treba da budu spremni da odgovore na zahteve savremenog poslovanja. Tako su se, na primer, zaposleni u Rafineriji nafte Pančevo obučavali za rad na postrojenju za „Duboku preradu“ i pre nego što je ono izgrađeno putem virtuelnih platformi koje su verno dočaravale buduće pogone.

Samo u 2020. godini u NIS-u je, uprkos epidemiji korona virusa, realizovano više od 2.300 obuka u trajanju od preko 44.000 sati, na kojima je učestvovalo više od 3.300 polaznika. Kako u NIS-u navode, odgovoran odnos prema prirodnim resursima, doprinos boljitku zajednice i razvoj ljudskih resursa ostaće prioriteti održivog razvoja kompanije u godinama koje dolaze.