Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Važno je gde kupujete za praznike: Podržimo mali biznis u Srbiji zajedno

AUTOR: CityMagazine 10 Dec, 2020
Važno je gde kupujete za praznike: Podržimo mali biznis u Srbiji zajedno

Pogoršanjem zdravstvene situacije dramatično se promenio naš pristup kupovini kao i svakodnevne aktivnosti i rutine nabavke osnovnih životnih potrepština. Razumljivo je i to da je većini građana, zbog zdravstvene bezbednosti, sve teže da fizički posete radnje, te traže pogodnost koju nude sigurne dostave potrebnih proizvoda iz radnji i restorana koji se više ne mere danima ni satima već minutima. Sve restriktivnije mere u borbi protiv zaraze COVID-19, nažalost, snažno su udarile u srce malog biznisa i komšijske radnje koje su jedne od najpogođenijih pandemijom. Zato su se kompanije Glovo i Visa udružile, da uz pomoć građana svi zajedno pružimo snažnu podršku lokalnim malim biznisima održavanjem radnih mesta, kao i dalji rast i razvoj kroz direktnu kupovinu kod njih.

Zahvaljujući inicijativi ovih kompanija, preko 500 malih biznisa u 6 gradova okupiće se u namenskom prostoru Lokalni market, u okviru aplikacije Glovo, koju će i Visa i Glovo snažno promovisati kroz svoje kampanje. U vreme praznika, od početka decembra do sredine januara 2021, podrškom će biti obuhvaćene picerije, poslastičarnice, vinski barovi, lokalne delikatesne radnje, restorani, pekare, apoteke i druge vrste malih biznisa i komšijskih radnji u lokalu širom Srbije. Dakle, sve one radnje koje su potrebne građanima naći će se u Lokalnom marketu, a ovom sjajnom inicijativom uključene su komšijske radnje i mali biznisi iz Beograda, Niša, Kragujevca, Pančeva, Novog Sada i Subotice.

Uspeh ove inicijative zavisi direktno od građana i korisnika Glovo aplikacije i korišćenja Visa kartice prilikom plaćanja. S jedne strane, građani se stimulišu da kroz korišćenje Glovo aplikacije obezbede sebi različite praznične pogodnosti i popuste, kao i priliku da kupuju baš u omiljenim komšijskim radnjama, restoranima, apotekama i na taj način daju podršku svojim komšijama i njihovom malom biznisu. S druge strane, kompanije Glovo i Visa pomažu malom biznisu da se u sklopu strogih restrikcija i zabrane rada posle 17h i u dane vikenda brzo transformišu kroz proces digitalizacije, i nastave rad u promenjenim uslovima, što je od suštinskog značaja ne samo za očuvanje već i za razvoj njihovog poslovanja.

Veliki se u krizama lako snađu. Malima je potrebna podrška. Posetite Visa lokalni market na Glovo aplikaciji i uz Visa kartice podržite male biznise i, naravno, iskoristite praznične pogodnosti.