Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Visoka škola za komunikacije nudi programe u oblastima komunikacija, medija i kulture

AUTOR: CityMagazine 08 Jun, 2021
Visoka škola za komunikacije nudi programe u oblastima komunikacija, medija i kulture

Visoka škola za komunikacije je samostalna visokoškolska ustanova sa akreditovanim programima za četvorogodišnje osnovne i master akademske studije u oblastima komunikacija, medija i kulture.

Škola na kreativan način objedinjuje studije komunikacija i savremene kulture prilagođavajući ih afinitetima mladih ljudi, modernim trendovima u obrazovanju i potrebama tržišta rada u Srbiji.

Studijski program Savremene kulture je prvi i jedini program osnovnih akademskih studija u Srbiji za sticanje zvanja diplomirani kulturolog (240 ESPB). Ovo zanimanje je deficitarno, a potrebe za njim postoje u institucijama kulture, obrazovanja, javnog sektora i turističke privrede, kao i u oblasti medija i komunikacija gde su neophodna znanja iz oblasti kulture.

Škola je razvila i integralni studijski program Komunikacije koji obrazuje diplomirane komunikologe (240 ESPB). Nastavni planovi ovog programa podjednako obrađuju tri glavne prakse masovnih komunikacija – žurnalistiku, marketing i odnose s javnošću. To omogućava budućim diplomcima da steknu potrebna znanja i veštine koje će ih efikasno uključiti u rad i praksu u medijima, marketingu, PR-u, ali i mnogim drugim društvenim i privrednim zanimanjima. 

Škola je posebno razvila i programe nastavka studija za medijske i komunikacijske profesionalce koji su usled različitih karijernih i životnih situacija prekinuli studije. Oni mogu nastaviti školovanje uz polaganje odgovarajućeg broja diferencijalnih ispita i tako steći potrebne kvalifikacije za poslove kojima se bave.

Na master akademskim studijama VisKom realizuje studijski program Kultura i komunikacije u trajanju od godinu dana i to kroz dva modula kojim se obrazuju master komunikolog ili master kulturolog (60 ESPB). Posle master studija moguće je nastaviti doktorske studije na odgovarajućoj naučnoj oblasti. Svi naši programi su akreditovani.

Terazije 27/ peti sprat
064/980 60 60