Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zdrava i ukusna praznična trpeza

AUTOR: CityMagazine 28 Apr, 2021
Zdrava i ukusna praznična trpeza

Po mnogima jedan od najznačajnijih praznika dodatno ulepšavamo bojama, te se u našim domovima osim klasičnih jednobojnih jaja nađu i ona u koja smo pretočili svu svoju kreativnost. Jednaku pažnju posvećujemo i nedeljnoj uskršnjoj trpezi na kojoj se tradicionalno nalaze i specijaliteti od jagnjetine.

Jagnjetinu možemo pripremiti na različite načine, no ono što uvek mora ostati nepromenjeno jeste odabir kvalitetnog jagnjećeg mesa. Svi žele jagnjeće pečenje koje će se topiti u ustima i lepiti za nepce. Za takav rezultat važno je kako je i gde je jagnje odgajano. Zbog toga Super Vero iz godine u godinu sarađuje sa malim poljoprivrednim gazdinstvima čiji domaćini stada vode na ispašu po obroncima srpskih planina. Izvanredna klima, netaknuta priroda i kvalitetna trava kao osnov ishrane doprinose premijum kvalitetu mesa. Redak specijalitet nezaboravnog ukusa je jagnjetina sa Peštera, a po kvalitetu jagnjećeg mesa poznat je i pirotski kraj. Mlada jagnjetina, upravo iz ovih predela, nezaobilazan je deo Super Vero uskršnje ponude.

Za Uskrs je godinama najtraženija pirotska jagnjetina uzgajana na Staroj planini, a Super Vero poznat je po saradnji sa farmom Eva. Ova farma nalazi se daleko van urbanog područja, okružena je planinama i netaknutom prirodom. Bilje Stare planine doprinosti ukusu mesa, dajući mu izuzetnu aromatičnost. Osim toga, jagnjetina sa farme Eva ima garantovano poreklo, te je deklarisana kao pirotska i organska. Svi koji su u Super Veru ranije kupovali pirotsku jagnjetinu, nemaju dileme da će je opet kupiti na istom mestu – ističu da je vrhunska i daju joj sve pohvale. Za njih, ali i one koji će je prvi put probati, Super Vero je obezbedio specijalnu uskršnju cenu.

U danima posta, možete se odlučiti i za domaću ribu – pastrmku i losos pastrmku sa Stare planine koje možete pronaći u Super Vero ribarnicama na Novom Beogradu i u sklopu Super Vero objekta u TC Zira.

Celokupnu uskršnju ponudu možete pogledati u Super Vero uskršnjim lifletima dostupnim na sajtu www.supervero.rs, a prilikom posete nekog od Super Vero objekata možete nabaviti i druge domaće proizvode poput pešterskog kajmaka ili pirotskog kačkavalja. Ukoliko ste član Super Vero kluba, ne zaboravite da prilikom svoje kupovine sakupite nove bodove ili iskoristite svoje vaučere.

Sve za farbanje jaja!

U Super Vero ponudi možete pronaći i sve ono što je potrebno za farbanje jaja. Ukoliko preferirate tradicionalne tehnike, na raspolaganju su vam setovi za farbanje u lukovini. Možete se odlučiti za klasične boje, boje sa gliterima, pastelne boje i sl. Ukoliko želite da postignete intenzivnije nijanse, Super Vero preporuka su grčke farbe za jaja marke Captains. U ponudi su i najrazličitiji elementi za dodatno ukrašavanje – stikeri, sličice i magični setovi.

USKRŠNJI ZEKA VAS ČEKA U SUPER VERU!

Super Vero će obradovati i najmlađe. Njih će u četvrtak 29. aprila u Super Vero objektu na Novom Beogradu, Bulevar Milutina Milankovića 86a, od 14 do 18 časova čekati Uskršnji zeka. Ovo je idealna prilika da ga upoznaju, sa njim razgovaraju i naravno naprave vesele uskršnje fotografije.

Zato pozivamo sve roditelje i decu da nam se pridruže i osete Super Vero prazničnu atmosferu.