Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Čime su se poznati glumci bavili pre slave?

AUTOR: CityMagazine 12 Jul, 2020
Čime su se poznati glumci bavili pre slave?

Baš kao i kod mnogih drugih profesija, i u glumi ima onih pojedinaca koji su rođeni u glumačkoj porodici, tako da se od njih očekivalo da imaju taj gen i svoj put su pravili u istoj profesiji kao svoji roditelji. Ima i drugih, koji nisu rođeni ni poznati, ni bogati, već su morali da se snalaze kako su znali i umeli, pa ih je put tek kasnije doveo do poziva glumca.

U okviru tog snalaženja, neki su prosto zarađivali novac kako bi preživeli, dok su drugi čak i napravili karijere u jednoj sferi, da bi tek onda prešli na glumu. Ukoliko i vas fasciniraju životi poznatih glumaca i glumica, pročitajte u nastavku čime su se neki od njih bavili pre pojavljivanja na velikim i malim ekranima.

Hju Džekmen – profesor fizičkog vaspitanja

Foto: PETER NICHOLLS/Reuters

Pre nego što je postao glumac, Hju Džekmen je bio profesor fizičkog vaspitanja u jednoj školi u engleskom gradiću Apingemu. Kada ga je kasnije na crvenom tepihu intervjuisao jedan bivši učenik koji je postao novinar, Džekmen je njega upitao kako napreduje njegova fizička sprema, jer mu je veoma bitno da to zna. Džekmen je jedno kratko vreme radio i kao klovn na žurkama, a prva velika uloga koja ga je proslavila je lik Vulverina u filmu X-Men iz 2000. godine.

Bred Pit – promoter restorana

Foto: Gregg DeGuire / Getty Images

Jedna od najvećih zvezda današnjice nije se oduvek bavila tako glamuroznim poslom. Pit je svojevremeno oblačio pileće odelo i delio flajere za jedan pileći restoran, a sve to nakon što je odustao od fakulteta samo dve nedelje pre diplomiranja. Rekao je da je nakon toga prevozio striptizete i brinuo se o još nekim detaljima tokom večeri, npr. o muzici, čuvanju njihove odeće i prikupljanju ispalog novca. Njegove prve velike uloge bile su Thelma and Louise 1991. i Interview With the Vampire 1994. godine.

Taradži Henson – sekretarica u Pentagonu

Foto: MARIO ANZUONI/Reuters

Poslovi u Pentagonu nisu rezervisani samo za vojna lica, već je tu i drugo osoblje. Taradži Henson, najpopularnija po ulozi u seriji Empire, preko dana je bila sekretarica u ovoj ustanovi, a preko noći pevala pesme Tine Tarner na jednom rečnom brodu u Vašingtonu. Njena prva veća uloga bila je u filmu Baby Boy iz 2001 godine, a potom su došle i druge.

Džordž Kluni – prodavac osiguranja

Foto: Frederick M. Brown/Getty Images

Džordž Kluni odustao je od fakulteta da bi postao glumac, što mu nije baš odmah pošlo za rukom. Zato je imao razne poslove, među kojima i prodaju životnog osiguranja od vrata do vrata. Kaže da mu to i nije baš išlo, jer kada je prvi put prodao polisu, taj čovek je ubrzo preminuo. Kasnije je imao nekoliko manjih uloga pre one prve velike, a to je uloga doktora u seriji ER 1994.

Sofija Vergara – zubarka

Foto: Gregg DeGuire/Getty Images

Kada je bila mala, Sofija Vergara je želela da se bavi medicinom, konkretno stomatologijom. Tim putem je i krenula i studirala je stomatologiju pre nego što je ipak odustala i posvetila se glumi. Za sve to je zaslužna uloga Glorije u popularnoj seriji Modern Family, za koju je dobila mnoge nagrade i nominacije.

Stiv Karel – poštar

Foto: Joel C. Ryan/Invision/AP

Nije dugo trajalo, ali Stiv Karel je jedno vreme radio kao poštar u jednom malom gradu u Masačusetsu. Kaže da mu je to bio najteži posao u životu, a za njega je morao da koristi sopstveni auto, jer mu nisu dali službeni. Kao najbolji deo posla istakao je dobijanja pisma koja su mala deca slala Deda Mrazu. Njegova karijera je pošla uzlaznim putem zahvaljujući emisiji Saturday Night Live, ali pravu slavu je stekao tek ulogom Majkla Skota u sitkomu The Office.

Džon Hem – scenograf

Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Nakon što je izgubio posao u jednoj kompaniji za ketering, Džon Hem je tražio bilo šta kako bi mogao da plati računa. Prijateljica ga je uputila na scenografiju, ali se ispostavilo da su u pitanju softkor pornografski filmovi, pa se tu nije dugo zadržao. Usledile su manje uloge u raznim filmovima, ali prepoznatljivost je došla tek zbog glavne uloge u seriji Mad Men.

Izvor: Insider

Naslovna fotografija: MARIO ANZUONI/Reuters; LUCAS JACKSON/Reuters; Getty/Alberto E. Rodriguez

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Ovo su 4 tipa osoba koje daju previše sebe

Poslednjih godina, termin burnout se pominje kao jedno stanje uobičajeno i prisutno među ljudima koji daju previše sebe na poslu.…

Najnovije - Scena

Džoni Dep se vraća u Srbiju povodom promocije novog animiranog serijala

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji u produkciji kompanije…

Vikend preporuke 15-17.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…

Preminuo glumac Marko Živić

Srpski glumac Marko Živić izgubio je život u četvrtak 14. oktobra, nakon višenedeljne borbe sa korona virusom. 49-godišnji glumac je…