Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Najluđe teorije zavere na internetu

AUTOR: CityMagazine 07 Feb, 2019
Najluđe teorije zavere na internetu

Internet je prava riznica najuvrnutijih sadržaja i informacija, pa samim tim i vrlo maštovitih teorija zavere. Priče o ljudima gušterima, iluminatima i novom svetskom poretku, te teorija o zloslutnosti jedanaestog septembra samo su neke od njih. Zbog toga smo se malo pozabavili istraživanjem kako bismo vam pokazali šta je sve ljudski mozak u stanju da „iskonstruiše”. Udobno se smestite jer sledi prava zabava!

Ništa što ste videli na TV-u, učili u školi, slušali na radiju ili videli uživo nije onako kako vam se čini. Zato se pripremite da poverujete u neverovatno…

Bitlsi nikada nisu postojali

Bitlsi su nas sve obmanuli?

Bitlsi su nas sve obmanuli?

Prema jednoj teoriji zavere, Bitlsi zapravo nikada nisu postojali, već je reč o grupi glumaca sličnog izgleda koji su se konstantno smenjivali. Na svu sreću, jedan sajt je odlučio da rasvetli celu ovu priču tako što se pozabavio fizičkim razlikama između navodnih dublera, nakon čega je cela teorija pala u vodu.

Barak Obama mogao je da kontroliše vremenske prilike 

Barak Obama ima čudotvorne moći...

Barak Obama ima čudotvorne moći…

Tokom oba mandata predsednika Obame, postojale su navodne spekulacije o tome kako on namerno manipuliše vremenskim uslovima ne bi li skrenuo pažnju javnosti sa skandala u Beloj kući. Naime, u maju 2013, nakon što je razorni tornado pogodio Oklahomu i usmrtio 24 osobe, pojedini mediji preneli su da su vazduhoplovne snage Sjedinjenih Američkih Država namerno izazvale ovu nesreću kako bi zataškale brojne kontroverze u vladi.

Zemlja je ravna ploča

A smejali ste se u školi kada ste učili geografiju...

A smejali ste se u školi kada ste učili geografiju…

Društvo koje zagovara ideju da je zemlja ravna ploča osnovao je još početkom 19. veka engleski izumitelj Semjuel Birli Roubotam koji se oslanjao na istoimenu tezu iz 11. veka. No, iako su brojne naučne ekspedicije, istraživanja i odlazak čoveka na Mesec do sada bezbroj puta opovrgle ovu teoriju, ovo društvo danas broji 121 000 pratilaca na Fejsbuku.

Hitler je i dalje živ

Hitler je neuništiv?

Hitler je neuništiv?

Glasine o tome kako je Hitler živ ne prestaju da kruže još od ’70-ih. Prema jednoj teoriji, 125-godišnji Hitler odgovoran je za brojne svetske katastrofe uključujući 11. septembar, kao i izlivanje nafte u Meksičkom zalivu 2010. koje se desilo baš na njegov rođendan. Ipak, druge teorije tvrde da je on preminuo 1984. u Brazilu u 94. godini,  odnosno u Argentini sa 73 godine.

Mesec ne postoji

Neko je rekao da je video Mesec?

Neko je rekao da je video Mesec?

Džabe gledate u mesec iz noći u noć… On jednostavno ne postoji! Reč je o hologramu koji su postavile neke anonimne osobe. Naravno, najpoznatiji teoretičar zavere Dejvid Ajk ima svoje objašnjenje, a tu su i brojni jutjuberi koji se aktivno bave ovom temom.

Dinosaurusi su učestvovali u izgradnji piramida

Ko bi drugi ako ne oni...

Ko bi drugi ako ne oni…

„Naravno da su dinosaurusi postojali. Oni se pominju u Knjizi o Jovu i pomagali su u izgradnji piramida”, izjavio je 2007. pastor Vins Feneč za magazin MaltaToday. On je bio direktor hrišćanske akademije na Malti do njenog zatvaranja 2012. Uprkos svom progresivnom učenju koje se baziralo na naučnoj fantastici, akademija je zatvorena jer nije bilo dovoljno zainteresovanih učenika. Kakva slučajnost, zar ne?

Svi živimo u Matriksu

Život u Matriksu nije daleko od istine?

Život u Matriksu nije daleko od istine?

Prema tvrdnji Teda Frenda, novinara magazina New Yorker, većina ljudi u Silikonskoj dolini veruje da živimo u simulaciji Matriksa, iako mnogi u svojoj teoriji idu i korak dalje verujući da su svetski milijarderi angažovali naučnike da nas izbave iz Matriks realnosti. Nadamo se da je u pitanju Mark Zakerberg!

Majkl Džekson je i dalje živ

Kralj popa nikada nije umro?

Kralj popa nikada nije umro?

Ako ne verujete da je Majkla Džeksona ubila iranska vlada, onda verovatno mislite kako je i dalje živ! Ukoliko ne verujete, pogledajte fotografiju koju je njegova ćerka Paris postavila na Instagramu.

Evo i dokaza!

Evo i dokaza!

Kako to mislite ne vidite ga? Pa eno ga na zadnjem sedištu prekriven gomilom odeće i sa svojim čuvenim šeširom na glavi. Verujte nam, nastavak Thriller-a nas očekuje već sledeće godine!

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Tri neodoljiva jesenja recepta sa jabukama

Budući da je prava, kišovita jesen već stigla, ovih dana radujemo se toploj, ušuškanoj atmosferi kod kuće uz omiljene knjige,…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Najnovije - Scena

Ove inspirativne uporedne fotografije će vam pružiti neophodnu motivaciju za rad na sebi

Promene nabolje su i te kako moguće, a posebno ako ste dovoljno uporni i spremni na kontinuiran rad na sebi.…

Ed Širan iznova ima ovu noćnu moru

Ed Širan je u nedavno objavljenom intervjuu za magazin GQ otkrio da ga jedna noćna mora već godinama sprečava da…

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…