Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ove porodice su iznedrile tri generacije uspešnih glumica

AUTOR: CityMagazine 27 Feb, 2021
Ove porodice su iznedrile tri generacije uspešnih glumica

Psiholozi veruju da se talenat prenosi genetski sa roditelja na decu. Svet je pun primera koji to potvrđuju, uključujući i Holivud, koji je poznat po svojim glumačkim dinastijama.

Naredne redove ćemo posvetiti nekim od najpoznatijih primera ovog fenomena, s tim da ćemo se ograničiti isključivo na ženski rod.

Tipi Hedren, Melani Grifit i Dakota Džonson

Izvor: © LFI/Photoshot/East News© ASSOCIATED PRESS/East News© Invision/Invision/East News

Tipi Hedren se proslavila saradnjom sa Alfredom Hičkokom u filmovima Ptice (1963) i Marni (1964). Njena ćerka Melani Grifit je postala glumačka zvezda osamdesetih, kada je ostvarila zapažene uloge u filmovima Striptiz smrti (1984), Nešto divlje (1986) i Zaposlena devojka (1988), a unuka Dakota Džonson žari i pali Holivudom poslednjih deset godina.

Debi Rejnolds, Keri Fišer i Bili Lord

Izvor: © LFI/Avalon/REPORTER/East News© LUCASFILM/20TH CENTURY FOX / Album/EAST NEWS© Anthony Behar/Sipa USA/East News

Debi Rejnolds najviše pamtimo po ulozi Keti Selden u popularnom filmskom mjuziklu Pevajmo na kiši (1952), dok je karijeru njene ćerke Keri Fišer obeležila rola princeze Leje u trilogiji Ratovi zvezda. Ćerka Keri, Bili Lord, nastavila je tradiciju bake i mame i trenutno ima ulogu u seriji Američka horor priča.

Galina Jovović, Mila Jovović i Ever Gabo Anderson

Izvor: © imdb.com© Thomas Janssen, Pacificcoastnews.com/EAST NEWS© evergaboanderson / Instagram

Milina majka, Galina Jovović, igrala je u mnogim sovjetskim filmovima pre nego što je emigrirala u SAD 1980. godine. Mila Jovović je započela karijeru kao model, a filmu se posvetila tek tokom devedesetih. Prve velike uspehe je ostvarila ulogama u filmovima Lika Besona, Peti element (1997) i Jovanka Orleanka (1999), a nokon toga smo je najviše vezivali za filmski serijal Pritajeno zlo. Milina ćerka, Ever Gabo Anderson, tek treba da se dokaže. Ona je sa mamom igrala u filmu Pritajeno zlo: Poslednje poglavlje (2016), a uskoro ćemo je gledati u superherojskom filmu Crna udovica.

Izvor: Bright Side