Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zvezde sedme umetnosti o povratku u bioskope

AUTOR: CityMagazine 11 Sep, 2020
Zvezde sedme umetnosti o povratku u bioskope

Proleće za nama ostaće upamćeno kao period kada smo provodili najviše vremena kod kuće od kada znamo za sebe. Žonglirali smo između poslovnih i privatnih obaveza, a svaki slobodan trenutak koristili za opuštanje uz film ili seriju na omiljenoj platformi. Međutim, to je samo delimično moglo da nadomesti ono što nam već mesecima nedostaje – odlazak u bioskop. Na sreću, oni su konačno otvoreni za posetioce o čemu smo vas obavestili, pa je pravi trenutak da saznamo kako na proteklo iskustvo gledaju holivudski glumci i reditelji, kao akteri magije na velikom ekranu. Udobno se smestite i uživajte u narednih nekoliko minuta…

1. Kristen Stjuart

„Tek u ovoj situaciji sam shvatila šta znači dodirivati se laktovima. Onaj trenutak kada sedite u praznom bioskopu i neko sedne na mesto pored vašeg, pa se borite da naslonite ruke, to mi baš nedostaje. Prvi naredni film koji bih volela da pogledam je American Beauty, ali i Les Parapluies de Cherbourg, sa sjajnom Katrin Denev.”

KIMBERLY WHITE

2. Gal Gadot

„Mogla bih da kažem da je bioskop instrument za kritiku društva, ali za mene će on uvek biti sinonim za zabavu, mladost, vikend sa prijateljima, posebno kada prenosi poruku nade, ljubavi i promene. Kada bi u ovom trenutku trebalo da odaberem šta će se naći na repertoaru, to bi svakako bio film Before the flood, kako bih približila ljudima ideju da i dalje možemo da preuzmemo sudbinu u svoje ruke.”

GETTY IMAGES

3. Tom Henks

„Postoje filmovi koji te izmeste iz realnosti, nateraju da se saživiš sa onim što se odvija na platnu. Jedna od neverovatnih stvari u vezi sa odlaskom u bioskop jeste što zaboraviš na probleme, tako što mislima otploviš u avanturu koja se odvija pred tvojim očima. Tokom školovanja za glumački posao, upravo mi se po izlasku iz sale javljalo pitanje: Kako bih se ja poneo da sam na mestu protagoniste? Da li bih mogao da prebrodim strah od nepoznatog, da li bih imao podjednako samopouzdanje i instinkt? Ovo preispitivanje oblikovalo me je kao glumca i čoveka. Odlazak u bioskop doživljavam kao izlazak na ispit. Slično je i kada odlazim u pozorište, čitam roman, posmatram remek-delo ili slušam muziku. Stvari stoje ovako: Imam 64 godine, i što sam stariji sve veći izazov mi predstavlja kako snimanje, tako i gledanje filmova. U dnevnoj sobi. ”

GETTY IMAGES

4. Pedro Almodovar

„Ne mogu da zamislim zemlju bez bioskopa. To bi ličilo na pustinju. Međutim, osećam da se nešto menja, pandemija je, nažalost, ubrzala sve. Ja sam tokom karantina gledao i analizirao Hičkokova ostvarenja i klasike na televiziji. Već sam ovo izjavio, ali ponoviću: Bar prvi put kada gledate film, ekran ne treba da bude manji od stolice na kojoj sedite. Zato verujem u povratak u bioskopsku salu.”

GETTY IMAGES

5. Ralf Fajns

„Ne mogu da dočekam povratak u bioskope, čak i uz održavanje distance. Najuzbudljivije iskustvo koje pamtim je kada sam prvu devojku odveo na film. Nedostaje mi tmina u sali, i uživaću u ponovnom posmatranju publike u redu ispred mene. Sada bih najradije pogledao prvi film koji sam doživeo u bioskopu, kada sam imao 9 godina, A Man For All Seasons, sa Polom Skofildom.”

GETTY IMAGES

6. Skarlet Johanson

„Najviše od svega u bioskopu volim kokice. Potpuno sam luda za njima. Čak sam i otvorila štand za prodaju kokica, i bile su odlične. U ovom trenutku kada su bioskopi i dalje zatvoreni, najviše mi nedostaje ono uzbuđenje pred početak filma koji sam došla da pogledam. Volim sve da unesem u kalendar, sa kim idem, kada, da li uveče, tokom popodneva ili u subotu nakon branča. Ne preskačem nijedan obrok!”

GETTY IMAGES

7. Kenet Brana

„Uzimali smo ta 2 sata zdravo za gotovo. Tek sada shvatamo koliko je važno gledati film u bioskopu. Voleo bih da pogledam sledeće naslove: Lawrence of Arabia, Doctor Zhivago i The Bridge on the River Kwai, na velikom ekranu.”

GETTY IMAGES

8. Elizabet Debicki

„Nikada neću zaboraviti svetlost projektora tokom prikazivanja filma Nuovo Cinema Paradiso. Mnogo volim to ostvarenje. Zato bih volela da ga ponovo gledam u bioskopskoj sali, uz smeh i komešanje. Tek u tami možemo razotkriti čovekovu istinsku prirodu.”

GETTY IMAGES

9. Ejmi Adams

„Ja ne volim bioskope u kojima su dozvoljeni hrana i piće, jer miris i šuškanje narušavaju čistotu priče i zvučni zapis.”

GETTY IMAGES

10. Mark Rafalo

„Ja sam sentimentalan, pa volim ljubavne priče gde se par bori da ostane zajedno, kao što je A Place in the Sun, sa Montgomerijem Kliftom. Jedino u bioskopu možete osetiti pravu romantiku, koja ume da dirne. Kroz salu se prenosi energija.”

GETTY IMAGES

Izvor: Elle Italia

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Ovo su 4 tipa osoba koje daju previše sebe

Poslednjih godina, termin burnout se pominje kao jedno stanje uobičajeno i prisutno među ljudima koji daju previše sebe na poslu.…

Najnovije - Scena

Džoni Dep se vraća u Srbiju povodom promocije novog animiranog serijala

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji u produkciji kompanije…

Vikend preporuke 15-17.10.

Dragi naši, kako bismo vam olakšali izbor aktivnosti za vikend, odlučili smo da na jednom mestu sakupimo nekoliko preporuka za…

Preminuo glumac Marko Živić

Srpski glumac Marko Živić izgubio je život u četvrtak 14. oktobra, nakon višenedeljne borbe sa korona virusom. 49-godišnji glumac je…