Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Šta nikako ne smete da učinite ukoliko se sretnete sa kraljicom Elizabetom

AUTOR: Isidora Spasić 03 Sep, 2020
Šta nikako ne smete da učinite ukoliko se sretnete sa kraljicom Elizabetom

Kraljica Elizabeta je u svom dugom životu upoznala na stotine hiljada ljudi. Sudbina je nepredvidiva, pa ko zna, možda se i vama ukaže prilika da budete u prisustvu Njenog veličanstva. U tom slučaju, evo šta nikako ne smete učiniti.

Ne smete da je dodirnete

Protokol nalaže da tokom prvog upoznavanja sa kraljicom Elizabetom, ona mora biti ta koja će pružiti ruku. Nakon toga, svaki fizički kontakt mora biti sveden na minimum, što znači da grljenje i ljubljenje ne dolaze u obzir.

Foto: www.yahoo.com

Ne smete da sedite

Čim kraljica kroči u prostoriju, svi prisutni moraju ustati da je pozdrave. Tek nakon što ona sedne, i ostali se mogu malo odmoriti.

Foto: www.yahoo.com

Ne smete samo da stojite

Prilikom susreta i eventualnog rukovanja sa Njenim veličanstvom, obavezno se morate blago pokloniti (muškarci) ili napraviti kniks (žene). To znači da duboko cenite i uvažavate veličinu njene pojave.

Foto: www.yahoo.com

Ne smete da dođete obično obučeni

Apsolutno morate biti elegantno i prikladno obučeni. Ukoliko postoji takozvani dress code morate ga u potpunosti ispoštovati. U suprotnom, nikakva kežual odeća ne dolazi u obzir, kao ni ona koja previše otkriva bilo koji deo tela.

Foto: www.yahoo.com

Ne smete da se pojavite bez poklona

Poklon se obavezno mora uručiti kraljici, ali on mora biti u skladu sa prilikom. Na primer, ako Elizabeta dolazi da poseti vaš grad, uručite joj suvenir ili domaći proizvod tipičan za taj kraj.

Foto: www.yahoo.com

Ne smete da koristite nadimke

Iako se možda osećate kao da kraljicu Elizabetu poznajete čitav život, činjenica je da ona ne poznaje vas. Zato se tokom prvog susreta i rastanka obratite sa „Vaše veličanstvo”.

Foto: www.yahoo.com

Ne smete prvi da se obratite

Kada ste u blizini kraljice, bolje bi vam bilo da ne započinjete nikakvo ćaskanje. Elizabeta mora biti ta koja će početi priču na neku temu, i ona će biti ta koja će staviti tačku na isti taj razgovor.

Foto: www.yahoo.com

Ne smete zaostajati u hodu

Ukoliko šetate zajedno sa kraljicom, vodite računa da držite isto rastojanje kao i ona. U pervodu, ni previše blizu, ni previše daleko. Važno je da ste joj uvek „pri ruci”.

Foto: www.yahoo.com

Ne smete prvi početi da jedete

Pravilo ponašanja nalaže da tek kad kraljica uzme zalogaj, ostali joj se mogu pridružiti u jelu. Isto tako, kad ona završi sa obedom, trebalo bi i vi.

Foto: www.yahoo.com

Ne smete srkati čaj

Pošto je ispijanje čaja važan deo britanske kulture, po svaku cenu ga morate tretirati baš kao i kraljica Elizabeta. To podrazumeva da u ruci držite tacnu na kojoj je šoljica, i da nikako ne srčete.

Foto: www.yahoo.com

Naslovna slika: www.yahoo.com

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…

Mister Bin je zalutao na remek-dela klasičnog slikarstva

Sve je smešnije sa Mister Binom, zar ne? Lik koga su Ričard Kertis i Rouan Ektinson stvorili početkom ’90-ih, a…

Džoni Dep se vraća u Srbiju povodom promocije novog animiranog serijala

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji u produkciji kompanije…