Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Da li biste kupili ovakav trosed?

AUTOR: CityMagazine 20 Mar, 2021
Da li biste kupili ovakav trosed?

Kada je u pitanju nameštaj, previše kreativan dizajn nije uvek poželjan. Naš dom pre svega treba da bude mesto koje nam pruža mir svojim praktično uređenim enterijerom, sa udobnim komadima nameštaja koji se savršeno uklapaju u svoje okruženje i ne privlače puno pažnju na sebe.

Italijanski dizajner Fabio Novembre, međutim, pokazao je da je i te kako moguće napraviti nešto kreativno za kuću, a što nije previše ekstravagantno da bi puno odskakalo od okoline. U pitanju je neobičan trosed, koji je on dizajnirao za brend Cappellini. Ono što ovaj trosed, pod nazivom Adaptacija, čini posebnim je činjenica da na prvi pogled izgleda kao da je nakrenut ka dole, jer mu sa jedne strane fale nogare.

U pitanju je, naravno, optička iluzija, koju je Novembre stvorio tako što je na svoj trosed stavio jastuke za sedenje različitih debljina. On je svoj koncept iza ovog proizvoda opisao sledećim rečima: „Adaptacija je trosed koji se suočava sa neizvesnošću našeg vremena. On pokazuje da je dovoljno samo malo kapaciteta za adaptaciju da bismo nastavili da živimo i smejemo se. Istorija nas uči da oni koji nisu u stanju da se adaptiraju, nestaju.“

A kako se vama čini ovaj neobičan trosed? Da li biste ga imali u svom domu ili mu je mesto u, na primer, nekom futurističkom lokalu sa nameštajem slične estetike?

Izvor: Laughing Squid