Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kako da dekorišete sto za praznike

AUTOR: Isidora Spasić 17 Dec, 2020
Kako da dekorišete sto za praznike

Čini se da je dekorisanje stola za kojim se obeduje zapostavljena kategorija. To je velika šteta, pa zato ove godine posvetite više pažnje aranžiranju praznične trpeze. Zahvaljujući tome atmosfera će biti daleko lepša, a inspiraciju pronađite u narednih 12 predloga.

Foto: www.elledecor.com i www.midwestliving.com

Boemski smelo

U ovom slučaju kombinujte više različitih materijala, tekstura i stilova. Drvene stolice uparite sa starim escajgom, retro šoljama, starinskim figuricama, vintidž ukrasima, i raznim biljkama.

Foto: www.elledecor.com

Lebdeće zvezde

Na luster ili lampu koja se nalazi iznad stola vežite ornamente u obliku zvezda. Još bolje je, ako možete, da za plafon zakačite jednu granu oko koje ćete, pored visećih zvezda, uvezati i svetleće lampice.

Foto: www.elledecor.com

Plavi san

Crvena i zelena jesu tipične praznične boje. Ali vi ih zaobiđite, i odaberite plavu kao glavnu nijansu za dekoraciju. Neka se nađe na stolnjaku, salvetama, i drugim detaljima.

Foto: www.elledecor.com

Neobični krugovi

Oko krugova različitih veličina, napravljenih od savitljive žice, vežite grančice jelki i imele. Krugove fiksirajte za četvrtaste komade drveta tako što ćete ih zalepiti, a za kraj vežite plišanu mašnu.

Foto: www.elledecor.com

Dramatično voće

Za rustičniji izgled stola iskoristite komade kore od drveta, parčiće mahovine, a u centar stavite srebrnu činiju sa puno voća. Neka se u njoj nađu nar, mandarine, jabuke i kruške.

Foto: www.elledecor.com

Romantično cveće

Umesto vaze sa cvećem, rasporedite cveće celom dužinom stola. Na taj način ćete popuniti prostor na originalan način, i lepo prikazati vaše omiljeno cveće. Ne zaboravite na ruže, anturijum, i Božićnu zvezdu.

Foto: www.elledecor.com

Atraktivne šišarke

Šišarke su sinonim za prazničnu sezonu, te je normalno da se nađu i kao ukrasi na vašem stolu. Možete ih rasporediti po celoj površini stola, ili, još lepše, izložiti granu sa koje će visiti.

Foto: www.midwestliving.com

Velike sveće

Umesto klasičnog svećnjaka ili okruglih svećica, ove godine dozvolite da velike sveće budu glavni dekorativni element. Bele su veoma lepe, posebno ako se nađu izložene u staklenim posudama predviđenim za njih.

Foto: www.midwestliving.com

Izloženi ukrasi

Ukrasi za jelku ne moraju samo visiti na njoj, već ih možete postaviti i na sto. Pronađite elegantnu činiju, tanjir ili poslužavnik, pa sve ukrase koje želite rasporedite na posudu koju ste izabrali.

Foto: www.midwestliving.com

Stare fotografije

Kako zbog okolnosti najverovatnije nećete biti u mogućnosti da putujete ili vidite drage ljude, neka dekoracija budu stare fotografije. Osim što je originalno, ovo je pre svega sentimentalno.

Foto: www.midwestliving.com

Praznični tanjir

Na tanjiru ne mora da se služi isključivo hrana, jer on može poslužiti i kao mesto na kom ćete rasporediti poklončiće, pisane poruke, i razne ukrasne elemente. Još bolje je ako imate tanjir na tri sprata predviđen za kolače, jer će na njega stati više stvari.

Foto: www.midwestliving.com

Minijaturna jelka

Ako ne želite da kitite veliku jelku, dekoracija stola je idealna prilika da izložite mini jelku. Ona može biti prava i zasađena u saksiju, veštačka, ili spoj grana koje ćete ofarbati. Za kraj, okačite na nju par omiljenih ornamenata.

Foto: www.midwestliving.com

Naslovna slika: www.elledecor.com i www.midwestliving.com

Najčitanije

Bredli Kuper donosi čuveno naučnofantastično delo na veliko platno

Dug je put za pojedine adaptacije od štampanih stranica do njihovih filmskih ili serijskih verzija. Takav je slučaj i sa…

Koliko često treba da menjamo peškire ako želimo da ostanemo zdravi?

Peškiri koje koristimo za brisanje ruku, lica i tela prljaviji su nego što nam se čini. Problem ili bar ne…

Bil Gejts preporučuje ovih 5 knjiga za zimske praznike

Ako planirate da predstojeće zimske praznike provedete uz knjigu, Bil Gejts je tu da vam kao i svake godine pomogne…

Horoskop: Šta vam zvezde predviđaju za mesec decembar?

Zakoračili smo u decembar, privodimo kraju obaveze za ovu i pravimo spisak želja i planova za narednu godinu. Tim povodom,…

Turska jela koja su se odomaćila u Srbiji

Verovatno ste nekada čuli da je sarma poreklom iz Turske, ali da li ste znali da ovo važi i za…

Ovo je najgore piće za jetru

Jetra filtrira štetne materije iz tela i zato je nužno brinuti o njenom zdravlju. Kad se govori o oštećenju jetre,…

Najnovije - Stil

Kako odabrati najbolji džemper prema tipu građe?

Temperature su sve niže što znači da sezona ušuškavanja može da počne, a sa njom i biranje najmekanijeg džempera. Ukoliko…

Ovo je idealna frizura za dame koje preferiraju sedu kosu

U poslednje vreme, sve veći broj dama odlučuje se za prirodan izgled i ne skriva svoje sede vlasi. Naprotiv –…

10 kreativnih rešenja za svakodnevne probleme

Dobar dizajn ne treba da bude samo lep na oko, već i funkcionalan. Autori sledećih kreativnih rešenja za neke svakodnevne…

Kompanija „Tiffany & Coˮ predstavila svoj najskuplji komad nakita ikada

U Dubaiju je održana revija skupocenog nakita, i tom prilikom posetioci su mogli izbliza da vide redizajniranu ogrlicu, nastalu davne…

Kako sprečiti ispucale vrhove i suvu kosu?

Lepa, negovana i meka kosa ne mora biti samo nešto što viđamo na reklamama, no za dobre rezultate je potrebna…

Ideje za atraktivne odevne kombinacije ovog decembra

Decembar se razlikuje po tome što je praznični mesec, te je dobro odevnim kombinacijama ispratiti ono što viđamo na ulicama,…