Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Logo za Zimske olimpijske igre po prvi put je izabran glasanjem

AUTOR: CityMagazine 09 Apr, 2021
Logo za Zimske olimpijske igre po prvi put je izabran glasanjem

Logotipi sportskih manifestacija često su na meti javnosti. Neko uvek smatra da su mogli biti bolje dizajnirani, a kritike su posebno glasne kada su u pitanju logotipi Olimpijskih igara. Upravo iz ovog razloga, Olimpijski komitet je odlučio da logo za Zimske olimpijske igre u Milanu 2026. bude po prvi put izabran demokratskim putem.

Ljudi su, naime, dobili šansu da naprave izbor između dva ponuđena logotipa i preko interneta glasaju za svog favorita. Prvi od njih, pod nazivom Logo Dada, prikazuje pahuljicu iznad broja 26 sa ciframa u zelenoj i crvenoj boji, dok se na drugom logotipu, pod nazivom Futura, takođe može videti broj 26, s tim da on izgleda kao da ga je neko napisao jednim potezom prsta na zamagljenom prozoru.

Fortuna logo za Zimske olimpijske igre i Zimske paraolimpijske igre u Milanu 2026.

Nakon završetka glasanja, objavljeno je da je Futura trijumfovala sa čak 870.000 dobijenih glasova. Ovaj dizajn će biti iskorišćen i za Zimske paraolimpijske igre, koje se takođe održavaju u Milanu 2026, ali sa malim modifikacijama. Broj 26 će, naime, biti obojen crvenom, plavom i zelenom, što su boje simbola ove sportske manifestacije.

Kako se vama čini pobednički logo Zimskih olimpijskih igara u Milanu? Da li smatrate da je on zasluženo pobedio na glasanju ili vam se više dopada Logo Dada dizajn? (Oba logotipa možete videti na našoj naslovnoj slici)

Izvor: Print Magazine