Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Pređite na tamnu stranu sa ovim satom inspirisanim „Ratovima zvezda“

AUTOR: CityMagazine 26 Mar, 2021
Pređite na tamnu stranu sa ovim satom inspirisanim „Ratovima zvezda“

Za švajcarske proizvođače satova, 2020. nije bila dobra godina. Jedna od kompanija koja je loše prošla tokom pandemije je i Romain Jerome (RJ), koja je najpoznatija po svom satu inspirisanim Spajdermenom. Dobra vest je, međutim, da je devet zaposlenih iz ove firme prešlo u Kross Studio, koji nastavlja tradiciju prodaje satova sa motivima iz popularne kulture.

Njihov poslednji luksuzni model zove se Death Star Tourbillon i inspirisan je čuvenom Zvezdom smrti iz filmskog serijala Ratovi zvezda. Napravljeno je svega deset ovakvih primeraka i oni se prodaju po neverovatnoj ceni od 150.000 dolara.

Kućište sata napravljeno je od titanijuma, dok je za staklo korišćen safirni kristal sa anti-reflektivnim slojem. Ispod stakla se nalazi minijaturna Zvezda smrti, koja je dizajnirana po uzoru na originalni rekvizit korišćen u filmovima. Velika kazaljka je dizajnirana tako da imitira izgled letelice Imperial-Class Star Destroyer, dok mala podseća na svemirski brod Super-Class Star Destroyer.

Sat se prodaje u ekskluzivnom pakovanju, sa jednim rezervnim kaišem, ali i rekvizitom tzv. kajber kristala, korišćenog u filmu Odmetnik-1: Star Wars priča (2016).

Izvor: Maxim