Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Prizivamo leto i more: Talasi kao hit motiv u enterijeru

AUTOR: CityMagazine 09 Apr, 2021
Prizivamo leto i more: Talasi kao hit motiv u enterijeru

Dolazak lepog vremena u nama odmah budi želju za suncem, morem i letom… Imajući u vidu da pandemija i dalje traje, ta želja se svakim danom samo povećava, jer je pitanje da li ćemo i ovog leta moći da makar nakratko pobegnemo iz skučene realnosti i konačno se opustimo na nekoj lepoj skrovitoj plaži… No, dizajneri su mislili na sve, pa su tako odlučili da doskoče ovom problemu i užitak letnjeg odmora obezbede nam u kućnim uslovima i to pomoću zanimljivih dekor detalja u obliku… talasa!    

Naznake ovog trenda mogli smo da vidimo još prošle godine kada je na snazi bio takozvani squircle trend, odnosno savršena kombinacija oštrih i zaobljenih linija, kako u nameštaju, tako i u formi detalja poput ogledala, kružnih polica, držača za odeću… Kako su reakcije na isti bile više nego pozitivne, dizajneri su ove godine otišli korak dalje, pa je zaokret ka zaobljenim formama i krivudavim linijama prisutan svuda – od neobičnih sveća i držača za čaše i salvete, preko maštovitih tepiha i peškira, pa sve do nesvakidašnjih stolica i udobnih sofa... Još kada na to dodamo čaroban spektar boja, pravi letnji ugođaj u domu je zagarantovan!  

Svojom formom ovi predmeti unose toplinu i dinamiku u svaki prostor, a imajući u vidu jasnu asocijaciju na talase, oni će vam bez sumnje popraviti raspoloženje i evocirati uspomene na dosadašnja putovanja i egzotične destinacije kad god pogledate u njih.

Da ne bismo previše dužili, odmah vas prepuštamo galeriji gde vas čekaju najzanimljiviji primerci ovog aktuelnog dekor trenda. Nadamo se da će vas oni inspirisati i pomoći vam da ovog leta uživate u morskom ambijentu, makar to bilo samo u sopstvenom domu…

Izvor: Elle France

Fotografije za naslovni kolaž: Sophie Lou Jacobsen, Virginia Sin