Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zlatno pravilo za otklanjanje nereda u kući

AUTOR: CityMagazine 18 Apr, 2021
Zlatno pravilo za otklanjanje nereda u kući

Iako se trudimo da nam dom izgleda uredno i trudimo se da sledeći savete uklonimo sve što je višak, često osećamo da može bolje. Najčešće raspremamo garderober i odlažemo predmete tako da budu nadohvat ruke svim članovima porodice, ali nekako se ipak nađu gde im nije mesto. U početku nismo ni svesni realnog stanja stvari, ali onda vidimo da su fioke, ostava i police prepune raznoraznih potrebnih i nepotrebnih detalja. Ukoliko se prepoznajete u ovom opisu, pročitajte ono što sledi.

Odakle nered?

Na početku moramo da istaknemo da je određen nered dopušten, i prirodan, jer se i okolnosti menjaju iz godine u godinu. Međutim, ukoliko primetite naglu promenu životnog prostora nagore, vreme je da se zamislite, ali i porazgovarate sa članovima porodice. Pre upuštanja u pravi posao, potrebno je izanalizirati situaciju, iskreno sagledati uzroke i moguća rešenja. Na sreću, postoji jedno, koje se pokazalo kao jednostavno, a delotvorno.

Zlatno pravilo

Važno je da ukoliko delite život sa nekim, svako preuzme odgovornost i svoj deo posla. Ideja je da se stvari vraćaju odakle su uzete, a to se pre svega odnosi na igračke, ali i odeću. Napominjemo to da se deca ugledaju na roditelje, pa je dobro da se oni prvi pridržavaju ovoga. Postoje 3 nivoa na kojima ovo pravilo pozitivno deluje na mališane.

Mikro

Predmeti za svakodnevnu upotrebu (pribor za jelo, igračke, garderoba)

Srednji

Svakodnevne aktivnosti (pranje sudova, priprema jela i raspremanje kuhinje)

Krupan

Trenutni zadaci (priprema projekta za školu, od ideje do realizacije)

Doslednost u primeni bilo koje navike, pa i ove, na kraju se isplatI i pozitivno se odražava na različite aspekte života. Pritom, ovo je zaista krajnje jednostavno!

Izvor: Elle Italia

Fotografije iz naslovnog kolaža: The Washington Post/Getty images, Lars Baron/Getty images