Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Da li ste čuli za smoky hair – najnoviji trend u nijansiranju kose?

AUTOR: CityMagazine 28 Feb, 2021
Da li ste čuli za smoky hair – najnoviji trend u nijansiranju kose?

Bliži nam se prolećna sezona, što u nama budi želju za promenom i osveženjem fizičkog izgleda. Pored lepršavih, pastelnih kreacija i šminke vedrih tonova, to najlakše možemo postići novom frizurom. No, ukoliko ne želite suviše da eksperimentišete sa dužinom ili, recimo, šiškama, tu je novi trend u nijansiranju kose koji će uneti suptilnu, ali efektnu promenu, skrenuti pažnju na vaše lice i na njemu istaći ono najlepše.

Kao što možete videti, reč je o trendu pod nazivom smoky hair, koji je inspirisan dobro poznatim stilom šminkanja smoky eyes. Imajući u vidu popularnost ove šminkerske tehnike, koja podrazumeva vešto blendiranje različitih nijansi senki kako bi se istakao pogled, jasno je zašto ovaj trend u farbanju kose, koji počiva na sličnom principu, privlači toliku pažnju.

U cilju postizanja ovog zanimljivog nijansiranog efekta na kosi, koriste se tri različite nijanse farbe, koje se biraju u skladu sa podlogom na kojoj se radi, odnosno postojećom bojom kose. Suština ove tehnike jeste da se kosa nijansira tako da se ove nijanse suptilno prelivaju – od najtamnije na vrhu, do najsvetlije na krajevima. Ono što je posebna prednost ove tehnike farbanja jeste to što se njom neutrališe žuto-narandžasti odsjaj na kosi, a kreira hladniji pepeljasti izgled koji je daleko suptilniji i koji deluje prirodnije.

Foto: Vogue Italia

Ono što je takođe važno znati jeste da ova tehnika senčenja kose najviše dolazi do izržaja na dužoj kosi (kako ravnoj, tako i blago uvijenoj ili talasastoj), a najbolje pristaje damama svetlog, porcelanskog tena, kao i damama sivih, zelenih i plavih očiju.    

Izvor: Elle Italia

Fotografije za naslovni kolaž: Pinterest