Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Individualne potrebe kože – mi (ni)smo svi isti

AUTOR: CityMagazine 28 Mar, 2019
Individualne potrebe kože – mi (ni)smo svi isti

Naravno da nismo svi isti. Svako od nas ima drugačije navike, želje, potrebe… Onda nije ni teško zamisliti da se i potrebe naše kože razlikuju. Na kraju krajeva, svačija koža je izgrađena od istih ćelija, iste strukture i sa identičnim sastojcima. Ipak, kao što od istih lego kockica možemo da napravimo zamak ili veliku piratsku galiju, tako se i koža razlikuje od osobe do osobe.

Kada birate režim za negu kože, neophodno je da imate u vidu svoj tip kože. Ako masnu kožu tretirate preparatima za suvu i obrnuto, rezultati sigurno neće biti impresivni. Ali to je samo vrh ledenog brega – za blistav ten i zdravu kožu potrebno je da zadovoljimo njene brojne i ponekad kompleksne potrebe. Personalizovana kozmetika se formuliše na osnovu precizno izmerenih parametara koji pružaju detaljan uvid u stanje i potrebe vaše kože.

Koža tokom života prolazi kroz različite faze – njene potrebe se menjaju kako starimo, tokom trudnoće ili u menopauzi, u periodima pojačanog stresa ili tokom praznika kada ne možemo da odolimo obilnoj trpezi, ali i tokom godine (naša koža leti i zimi zahteva nešto drugačiji tretman). Zato jedan krem koji vam je preporučila mama pre nekoliko godina i losion za čišćenje lica koji koristite još od puberteta verovatno odavno nisu idealan izbor za vašu kožu. Naš savet – razmislite o personalizovanoj kozmetici, naročito ako imate problematičnu i osetljivu kožu.