Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kako da vam boja kose duže traje?

AUTOR: CityMagazine 19 Nov, 2020
Kako da vam boja kose duže traje?

Kako su jesenji dani ponovo obojeni neizvesnošću i ograničenjem kretanja, ne čudi što mnoge dame izbegavaju odlazak kod frizera. Naravno, postoji i drugi razlog, a to su popunjeni termini, koji ne ostavljaju prostor za nove mušterije. Ukoliko se pronalazite u pročitanim redovima, i želite da učinite nešto po pitanju boje kose, kako bi što duže bila postojana i sjajna, imamo trikove koji vam mogu pomoći u tome. Nadamo se da će vam poslužiti, jer je sva prilika da ćemo u narednom periodu više vremena provoditi kod kuće…

Neprijatelji farbane kose

Mario Firiolo, stilista za kosu, damama savetuje da izbegavaju proizvode na bazi kamilice, a to se pre svega odnosi na balzame za posvetljivanje i šampone. Razlog leži u tome što oni stvaraju narandžasti odsjaj, i prave dodatne probleme jer isušuju vlasi. Takođe, u ne tako dobru kupovinu ubrajaju se i jaki šamponi, koji jako pene, i time čine da kosa, pre svega ona crvenkastih i bakarnih tonova, pre izbledi. Ukoliko želite da održite boju, svedite pranje na nedeljni minimum, i kada perete kosu podesite toplu vodu, umesto vrele. Toplota šteti i kada se primeni u vidu fena ili stajlera, pa i te uređaje koristite samo onda kada je neophodno.

Trikovi koje niste znali

Zeleno svetlo ide na račun maski za očuvanje boje, i to protiv žutog odsjaja za plavuše i crvenog za brinete. Naravno, važno je da proizvođač ima pozitivne kritike i da je preparat delotvoran. Mario Firiolo predlaže pripremu šampona za bojenu kosu od strane samog stiliste, jer on može da proceni potrebe kose, i doda pravu dozu pigmenta. Cilj je da kosa izgleda što lepše na duže staze, uz pravu negu i sjaj.

DIY savet

Ukoliko trenutno niste u mogućnosti da posetite frizera, a nemate odgovarajuće proizvode kod kuće, sve što je potrebno jeste da se zaputite u kuhinju. Emanuela Matiuzi, poznavalac prirodne kozmetike, savetuje upotrebu sirćeta, najbolje jabukovog ili onog od maline. Nakon pranja kose i ispiranja balzama, temeljno utrljajte i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Zatim isperite kosu hladnom vodom, sa osmehom, jer ste učinili nešto za beživotnu kosu, u kojoj više nećete primećivati neželjeni odsjaj.

Izvor: Elle Italia

Fotografije iz naslovnog kolaža: Getty images