Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Najlepše frizure za prolećnu sezonu

AUTOR: CityMagazine 07 May, 2021
Najlepše frizure za prolećnu sezonu

Sada kada je pravo proleće konačno tu i kada smo napunili baterije tokom praznika, konačno možemo da se pozabavimo svojim prolećnim izgledom – od stila odevanja do frizure! Činjenica je da svaka nova sezona u nama budi želju za makar malom promenom u pogledu vizuelnog identiteta, a ukoliko ne volite previše da eksperimentišete sa odećom, odlazak kod frizera može biti pun pogodak!

Kada govorimo o frizurama koje će obeležiti ovu sezonu, bob je svakako i dalje najdominantniji, i to u najrazličitijim varijantama – kraći, duži, razbarušeni ili fino zaglađeni. Osim toga, tu je i neobavezna shag frizura, koja će posebno doći do izražaja na tršavoj ili kovrdžavoj kosi.

No, kako tokom leta zbog visokih temperatura obično muku mučimo sa dugom kosom, dobra vest je da se ove sezone kratka pixie frizura vraća na velika vrata, pa ćete zahvaljujući njoj ne samo lako postići podmlađen i svež izgled, već ćete uvek biti spremni za izlazak iz kuće, budući da je vrlo praktična i zgodna za održavanje.

Foto: Imaxtree

Ipak, za dame koje ne odustaju od duge, bujne puštene kose čak ni na jako visokim temperaturama, tu je takozvani baby doll trend u stilu ’70-ih. Akcenat je na ravno stilizovanoj kosi uz duge ravne ili takozvane curtain šiške.   

A kada izaberete formu i dužinu koja vam odgovara, možete preći na dodatno stilizovanje svoje frizure, budući da se sve pomenute varijante, pomoću asesoara za kosu, mogu podići na viši nivo. Od visokog konjskog repa, preko romantičnih rajfova i ešarpi koje se vezuju u mašnu, do pletenica, u galeriji u nastavku pogledajte neke od najmaštovitijih ovosezonskih predloga i pronađite inspiraciju za sebe.

Izvor: Elle France