Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Skin-icing: trik pomoću koga supermodeli održavaju savršen izgled kože

AUTOR: CityMagazine 12 Mar, 2021
Skin-icing: trik pomoću koga supermodeli održavaju savršen izgled kože

Poslednjih nekoliko nedelja Instagramom i Tik-Tokom kruži veliki broj videa na temu skin-icing-a. Brojni milenijalci, ali i poznate ličnosti, uključujući supermodele Irinu Šajk i Karli Klos, prigrlili su ovaj beauty trik, te smo stoga odlučili da proverimo o kakvoj metodi je reč…

Kao što i sam naziv kaže, ova tehnika podrazumeva upotrebu kockica leda, kojima se masira lice. Time se sužavaju pore i pospešuje cirkulacija, čime se na prirodan način postiže bolji tonus kože, a samim tim se proces starenja usporava. Da li je reč o triku koji su koristile još naše bake ili, pak, o tehnici koja počiva na principu krioterapije, tek činjenica je da ovaj trik očigledno privlači veliku pažnju, a najbolje od svega je što vam za njega gotovo nije potreban nikakav budžet i što ga sami možete primenjivati u kućnim uslovima.

Da je reč o beauty tajni mnogih supermodela, svedoči podatak da je Karli Klos još 2017. podelila video na kome se vidi kako uranja lice u kofu punu kockica leda, i to na dan revije brenda Victoria’s Secret, kako bi postigla svež i zategnut izgled lica.  

Pored toga, njena koleginica Irina Šajk nedavno je na svom Instagram profilu podelila video u kome otkriva svoju beauty rutinu. Nakon češljanja kose, prvi korak u nezi lica koji primenjuje jeste upravo utrljavanje kockice leda na celo lice. „Verujte mi, ovo zaista deluje. Celo lice vam se dobro ohladi. Tako se mi u Rusiji razbuđujemo”, izjavila je poznata lepotica.

Da li je reč o samo još jednom prolaznom trendu u sferi lepote, ili pak o istinski delotvornom i jednostavnom triku, ostaje da vidimo… Do tada, ništa nas ne košta da probamo.

Izvor: Vogue France

Fotografije: Pinterest