Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Vreme je za… serume!

Proleće je na pragu, a mi kao nikada do sada priželjkujemo da više vremena provodimo napolju. Rad od kuće, veštački klimatizovane prostorije i sati provedeni pred ekranima ostavili su traga na našem raspoloženju. Pogled u ogledalo i znaci poput dehidriranosti, pojave akni i bubuljica, umornog izgleda – pokazuju da je, istovremeno, zbog svega toga, trpela i naša koža.

Koža je deo našeg tela, najveći organ ljudskog organizma. Na to kako će izgledati i na koji način će stariti utiču brojni unutrašnji i spoljni faktori, poput genetike ili nezdrave ishrane, malo kretanja, zagađenosti sredine… Dobra vest je, ipak, da su mnogobrojna istraživanja potvrdila da čak 90% uticaja na izgled kože i način na koji će stariti ima nega.

Ova saznanja jasno ukazuju koja pravila bi trebalo slediti da svojoj koži pružimo ono što joj je potrebno da bi bila zdrava i lepa i da bismo ublažili i odložili znake starenja – hranite se zdravo i uravnoteženo, odustanite od pušenja, vežbajte, odvojite dovoljno vremena za san i birajte efikasnu i pouzdanu negu.

Šta to u pogledu nege konkretno znači?

  • Ne propustite redovno čišćenje kože ujutru i uveče
  • Izaberite kreme koje će joj pre svega pružiti adekvatnu hidrataciju
  • Koristite odgovarajuću zaštitu od sunca

Verujemo da sva ova pravila primenjujete. Ali, ako ste se zbog pomenutih okolnosti malo ulenjili ili ste uvek bili od onih koji misle da su ova tri koraka dovoljna, obratite pažnju, jer naša koža nam govori da je vreme za dodatnu negu! Tačnije, vreme je da u svoju dnevnu rutinu nege uvedete serume!

Serumi su vašoj koži (sada više nego ikada) potrebni jer su formulisani tako da aktivni sastojci koje sadrže, brzo i dublje prodiru u kožu. Pored toga, osnova njihova formulacije su visoko koncentrovani sastojci, poput hijaluronske kiseline ili glicerina, koji obezbeđuju intenzivnu hidrataciju, a samim tim i vidljiv anti-age efekat.

Mnogi dermatolozi ukazuju da su serumi za lice jedan od najefikasnijih tretmana protiv starenja – bez obzira na vaše godine, i najčešće preporučuju da se sa upotrebom seruma počne već u 20-im. Na vama je samo koji ćete serum izabrati.

  • Eucerin®novitet – specijalno formulisan za anti-age negu normalne, kombinovane ili masne kože, koju karakterišu proširene pore Eucerin®Hyaluron-Filler Skin Refining Serum, učiniće da prve bore, ali i proširene pore, na vašem licu budu manje vidljive, a koža tokom celog dana zaštićena od oksidativnog stresa. Formulacija koja sadrži hijaluronsku, mlečnu i glikolnu kiselinu i stabilizovanu formu vitamina C, ublažava fine linije, sužava pore, ujednačava teksturu kože i pruža antioksidativnu zaštitu od spoljašnjih zagađenja. Možete ga koristiti ujutru i uveče, uz preporuku da ujutru nakon nanošenja obavezno nanesete kremu sa SPF zaštitom, jer serum može da poveća osetljivost kože na sunce.
  • Za prvu anti-age negu, ali i negu zrele kože sklone dehidrataciji, izaberite Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster. U laganoj formulaciji ovog seruma udruženo je dejstvo hijaluronske kiseline i glicerina, dve supstance koje imaju sposobnost da vezuju velike količine vode i sprečavaju njen gubitak. Zahvaljujući tome, Eucerin® Hyaluron-Filler Hidro Booster popunjava bore i obezbeđuje koži 24-časovnu hidrataciju. Kap ovog seruma ujutru i uveče, pre dnevne ili noćne kreme, daće vašoj koži novu svežinu, blistavost i jedrinu i umanjiti sitne bore na površini.
  • Vaša koža izgleda umorno? Osvežite je i podmladite moćnom kombinacijom vitamina C i hijaluronske kiseline koju donosi Eucerin® Hyaluron-Filler Serum sa vitaminom C, čije je moćno dejstvo osigurano optimalnom koncentracijom vitamina C koja pruža maksimalne efekte. Dodatno, zaštitu vaše kože od oksidativnog stresa u formulaciji ovog seruma pruža Likokalkon A, dok hijaluronska kiselina kratkog lanca, zahvaljujući 40 puta manjoj molekulskoj masi, prodire u dublje slojeve kože, optimalno je hidrira i aktivno popunjava bore iznutra.

U portfoliju Eucerin®seruma možete, između ostalih, pronaći još:

Eucerin®Hyaluron-Filler+Elasticity 3D serum prvi anti-age serum koji pruža odgovor na sve tri dimenzije efikasne anti-age nege u zrelim godinama: istovremeno popunjava duboke bore, poboljšava elastičnost i smanjuje hiperpigmentacije na koži, sprečavajući njihovu ponovnu pojavu.

Eucerin® Hyaluron-Filler Noćni Intenzivni Serum jednim klikom kombinuje moćno dejstvo AHA kiselina, autentične Eucerin® kombinacije hijaluronske kiseline dugog i kratkog lanca i bioaktivnih saponina. Vidljivo popunjava bore, dok istovremeno stimuliše regeneraciju kože i poboljšava njenu teksturu.

-Eucerin® DermoPure Regenerativni tretman jeserum koji sadrži 10% kompleks hidroksi kiselina, efikasno smanjuje ključne simptome masne i problematične kože i sprečava njihov ponovni nastanak dok istovremeno pospešuje obnovu kože, čime se postiže i anti-age efekat. Formulacija ovog seruma sadrži i likokalkon A koji dokazano smanjuje upalu i iritacije.