Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Čuveni džemper princeze Dajane ponovo u prodaji

AUTOR: CityMagazine 16 Oct, 2020
Čuveni džemper princeze Dajane ponovo u prodaji

Postoje brojna izdanja princeze Dajane koja su ušla u istoriju, ali o retko kom komadu se toliko pričalo i pisalo, kao o džemperu sa motivom ovce, koji je nosila tokom ʼ80-ih. Tokom dosadašnjeg toka 2020. imali smo priliku da ispratimo povratak kragni i dukserica sa romantičnom notom, koje je ova dama nekada nosila. Sada je došao trenutak da spomenuti džemper simblično nazvan Black Sheep ponovo dobije svojih 5 minuta slave. Više detalja očekuje vas u nastavku.

Priča se da je ovaj odevni komad princeza dobila na poklon od majke jednog od poslužitelja na njenom venčanju. Dopao joj se zbog poruke koju nosi, a delo je Džoane Ozborn i Seli Mjur, dizajnerki modne kuće Warm & Wonderful sa sedištem u Londonu, koja se proslavila nakon što je princeza Dajana u 2 navrata ponela njihovu kreaciju. Naime, prvi put se to desilo 1980, a zatim i 1983. godine. Mnogi su smatrali da je namerno odabrala da se u njemu slika.

Međutim, ono što je svima interesantno ovih dana jeste udruživanje brenda sa kućom Rowing Blazers sa idejom ponovne izrade ovog džempera koji je nastao 1979. godine, a izašao iz prodaje 1994. Naravno, cilj je bio da se zadrži isti materijal i rad, odnosno da komad bude sačinjen u celosti od vune. Ipak, najbolje je da pročitate objavu na Instagramu, gde su iznete pojedinosti ove saradnje. Naravno, čim se informacija pročula, džemper se našao na dugoj listi čekanja zainteresovanih kupaca.

Kada je u pitanju originalni komad, on se nalazi u muzeju Viktorije i Alberta u Londonu, uz dopuštenje brenda Warm & Wonderful. Njegovoj popularnosti ide u prilog činjenica da su pojedini dizajneri preuzeli ovaj motiv za potrebe svojih kolekcija, kao što je Španjolka Maria Eskote. Ona se tu nije zaustavila, već je za inspiracijom tragala i u drugim modelima princeze Dajane. Postoje i drugi primeri, koji samo dokazuju da će čuveni Black Sheep džemper još dugo biti prisutan na modnoj sceni.

AFP CONTRIBUTOR GETTY IMAGES

Izvor: Harper’s BAZAAR España

Fotografije iz naslovnog kolaža: Getty images / Warm & Wonderful

Najčitanije

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Kikiriki, semenke, sport za zube: Ne skidaj delove, pucaću!

Juče sam, izašavši iz kuće, videla jedan prizor koji mi je uveselio čitav dan. Sasvim običan prizor, reklo bi se.…

Najnovije - Stil

Zvezda hit serije „Scenes from a Marriageˮ zablistala na crvenom tepihu

Glumicu Džesiku Čestejn pre meseca dana imali smo priliku da vidimo na crvenom tepihu Venecijanskog festivala. Tada je sve ostavila…

Sara Džesika Parker u asimetričnoj haljini koja će inspirisati vaša jesenja izdanja

Glumica o kojoj je danas reč sa lakoćom ume da iznese ovosezonske komade, tako da njen izgled poprimi elegantnu notu.…

Karirani sako na 15 načina

Odmah na početku, moramo da istaknemo da je karirani sako hit aktuelne sezone! Stoga, nismo imali nikakvu dilemu u vezi…