Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Haljina u ovoj boji donosi najviše sreće na dodeli Oskara

AUTOR: CityMagazine 29 Apr, 2021
Haljina u ovoj boji donosi najviše sreće na dodeli Oskara

Iako je ovogodišnja dodela Oskara održana u nešto drugačijim uslovima, i umesto u zimu, na proleće, pojedine zvezde ipak su zablistale u svojim toaletama. Možda su nas neka izdanja prijatno ili neprijatno iznenadila, ali trud im ne možemo osporiti, i tako je već dug niz godina unazad. Nimalo neobično, nakon uručenja samih priznanja za rad tokom protekle godine, mnogi fokus prebacuju na modu, kao što ćemo mi uraditi ovoga puta. Verujemo da ste prelistali fotografije sa crvenog tepiha, a sada idemo korak dalje, i pred vama je jedna tema za razonodu u susret praznicima!

Kako su se pre nekoliko večeri neke zvanice pojavile u haljinama intenzivnih boja, verujemo da je posredi promena datuma održavanja i usklađivanje sa sezonom. Mnogim ljubiteljima mode najviše se dopala kreacija Amande Sejfrid u vatrenocrvenoj boji, za koju se odlučila i njena koleginica Riz Viterspun. Sa druge strane, Zendaja se ovoga puta istakla u haljini jarkožute nijanse, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Ipak, došao je trenutak da vam otkrijemo koja boja donosi najviše sreće na ovoj svečanosti, a upravo jedna dobitnica kao da je znala ovu tajnu pre nego što se zaputila u teatar Dolbi.

Frensis Makdormand postala je 21. dobitnica Oskara u nizu, koja je nagradu primila odevena u crnu haljinu. Tako bar govori podatak sajta compare.bet, a podsećanja radi, ova zlatna statua stigla je zasluženo nakon sjajne role u filmu Nomadland. U spomenutu statistiku ušle su dobitnice Oskara za najbolju glavnu, odnosno sporednu žensku ulogu, a ako se prisetimo ranijih dodela ove nagrade, izdvajamo toalete Nikol Kidman 2003. godine, te Džulije Roberts iz 2001. Prva je delo modne kuće Jean Paul Gaultier, a druga je sa potpisom modne kuće Valentino.

Ampas/Getty images

Sledeća na listi dobitničkih boja je bela, a čak 12 dama je za ovu posebnu priliku izabralo baš nju. Najsvežiji primer za to je glumica Rene Zelveger, koja je prošle godine kući otišla sa pobedonosnim osmehom, odevena u elegantnu, svedenu belu haljinu sa šljokicama. Za njen izgled bio je zadužen modni atelje Armani Privé.

Rick Rowell/Getty images

Na trećem mestu ove liste nalazi se plava boja, sa 11 dobitnica, a ove godine nju je odabrala Ju-Džung Jun, inače pobednica u kategoriji najbolje sporedne ženske uloge. Zatim slede zlatna sa 7 osvajačica Oskara, i zelena sa 6. Napominjemo da su u igri bile ceremonije od ʽ80-ih nadalje.

Izvor: Harperʼs BAZAAR España

Fotografije iz naslovnog kolaža: Robyn Beck/Getty images, Handout/Getty images, J. Vespa