Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kako izgledaju skice poznatih modnih kreatora

AUTOR: Isidora Spasić 01 Jun, 2021
Kako izgledaju skice poznatih modnih kreatora

Od Kristijana Diora do Karla Lagerfelda, pogledajte kako se vrhunska moda pretače iz ideje na papiru u pravo remek-delo.

Kristijan Berar

Manje poznato ime od ostalih koji slede u nastavku, jeste Kristijan Berar. On je tokom tridesetih i četrdesetih godina bio veoma cenjen francuski ilustrator, poznat po modnim crtežima. Koristio je vodene boje i uz pomoć njih prikazivao detalje.

Foto: www.invaluable.com

Kristijan Dior

Svoju prvu kolekciju Dior je plasirao 1947. godine. Od tada pa do danas sve njegove kreacije, pa i crteži, odišu glamurom i ženstvenošću. Voleo je da naglasi siluetu i struk, što se jasno vidi iz skica rađenih preciznim potezima u olovci.

Foto: www.pinterest.it

Donatela Versaće

Pošto je devedesetih godina nasledila svog tragično preminulog brata Đanija, Donatela je postala glavna dizajnerka Versace-a. Njeni crteži su veoma detaljni u prikazu materijala, pa čak i kože tela i crta lica.

Foto: www.pinterest.com

Monik Lulije

Izrazito izdužena vitka figura, dugih nogu i ruku, bez naznačenih crta lica, karakteriše modne skice Monik Lulije. Inače, Monik je poznata po svojim elegantnim haljinama, a naročito po raskošnim venčanicama.

Foto: www.pinterest.com

Karl Lagerfeld

Jedan od najpoznatijih dizajnera ikada svakako jeste Karl Lagerfeld. Radio je za modne kuće Chanel i Fendi. Lagerfeldove kreacije i crteži pripovedali su jasno definisanu modnu priču. To je postizao upotrebom boja, kombinacijom olovaka i krejona.

Foto: www.karl.com

Đorđo Armani

Armanijeve skice deluju kao da prikazuju modele koji upravo hodaju pistom. Ne samo da je odeća jasno definisana u svakom svom segmentu, već su na isti način precizno tretirani asesoari, frizura i šminka.

Foto: www.pinterest.com

Eli Sab

Kreator ima veoma prepoznatljive crteže svojih ostvarenja. Oni su realistični, jer se trudi da verodostojno prikaže volumen tkanine, kvalitet materijala, i paterne. Čak i iscrtava lica manekenki koje će najverovatnije nositi modele.

Foto: www.pinterest.com

Dolče i Gabana

Modni duo svoj zajednički umetnički rad započeo je 1982. godine. Njihovi crteži koriste jarke boje, kako bi dočarali detalje kao što su šljokice i čipka. Senčenje takođe ima važnu ulogu, jer njime ističu nijanse i težinu materijala.

Foto: www.pinterest.com

Iber de Živanši

Modna kuća Givenchy postoji od 1952. godine, zahvaljujući Iberu. Njegove skice su na neki način sirove i jednostavne. Bez previše detalja, i uz pomoć oštrih poteza, Iber je uspeo da jasno prikaže kako će odeća izgledati.

Foto: www.befrontmag.com

Džeremi Skot

Uvrnuto i duhovito viđenje mode kakvo Džeremi ima, svakako se jasno ocrtava i na skicama koje radi. To što deluju pomalo detinjasto i nalik crtanom filmu, samo ide u prilog tome da je Skot verodostojan svom stilu.

Foto: www.pinterest.com

Oskar de la Renta

Mekim potezima četke Oskar bi dočarao lepršavost i težinu materijala. Žive boje su činile da skice deluju savremeno, dok osećaj izuzetne ženstvenosti kreacija izbija u prvi plan.

Foto: www.pinterest.com

Ralf i Ruso

Nežno svetlo i senke na skicama Tamare Ralf i Majkla Rusoa čine da njihove ideje idealno pređu sa papira u realnost. Zbog toga su veoma cenjeni, i mnoge poznate ličnosti uveliko naginju njihovim kreacijama.

Foto: www.pinterest.com

Naslovna slika: www.antonia.it