Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Koji modeli čizama su u trendu ove sezone?

AUTOR: CityMagazine 15 Oct, 2020
Koji modeli čizama su u trendu ove sezone?

Čini se da je nastupilo vreme čizama, a ove sezone fotografije sa ulica metropola i modnih pista ukazuju na jedno – poželjno je nabaviti različite modele u zavisnosti od prilike. Izdvajaju se čizme do članka sa petom od par centimetara i vojničke na pertlanje, ali tu nije kraj. Kao što ćete uskoro videti, popularni su i modeli iznad kolena, zatim oni u metalik boji, koji nas vraćaju u ʼ80-e, pa čak i gumeni, za kišne dane. Keri Bredšo naglašavala je da joj ni 8 pari zimske obuće nije dovoljno, a mi vam predstavljamo one sa kojima nema greške.

1. Bajkerske i čizme do članka

Getty images

Ovi modeli najčešće se javljaju u crnoj boji i mahom imaju grub izgled. Put su im još prošle godine utabali popularni Prada i Bottega Veneta modeli. Stoga njihov povratak nimalo ne čudi, a ono što je njihova najveća prednost jeste to što su zahvalne za kombinovanje i idealne za prelazno vreme.

2. Čizme iznad kolena

Getty images

Ovaj par obuće laska figuri jer vizuelno izdužuje noge, a za razliku od prethodnih sezona, ove jeseni u radnjama ćemo viđati ravne modele koji prianjaju uz nogu.

3. Blago zaobljene čizme

Getty images

Dublji modeli vraćaju nas u ʼ60-e, a ovih dana nose se oni sa zaobljenim prednjim delom. Laki su za uklapanje, odlični uz džins, ali i mini suknju.

4. Čizme četvrtastog vrha

Getty images

Tokom leta, viđali smo papuče ovakvog oblika, a sada su ih zamenile čizme. One se odlično uklapaju u minimalistički stil i svaki izgled podižu na viši nivo.

5. Čizme sa efektom zmijske kože

Getty images

Ovaj par obuće nije zastupljen svake sezone, ali ukoliko ste ljubitelj, imamo lepe vesti. Naš predlog je da birate čizme do kolena na štiklu sa ovom sofisticiranom šarom.

6. Metalik čizme

Getty images

Na pistama modeli često nose obuću srebrne ili zlatne metalik nijanse. Tokom proleća, zlatne čizme modne kuće Chanel odnele su prevagu u odnosu na druge, a sada blagu prednost imaju one srebrne.

7. Gumene čizme

Getty images

Iako praktične, ove čizme su neočekivano pronašle svoje mesto na listi. Poznati brendovi prepoznali su njihovu udobnost i praktičnost, te su se ubrzo našle i na ulicama metropola. Sve što je potrebno jeste da pronađete par koji je dužine do kolena i ima platformu.

8. Kaubojske čizme

Getty images

Bilo da volite crne, braon ili one u beloj boji, kaubojke su uvek u modi. Ove sezone sa malo drugačijom petom, ali u prepoznatljivom stilu.

Izvor: Harper’s BAZAAR España