Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ljubav princeze Dajane prema roze odeći

AUTOR: CityMagazine 03 Jun, 2021
Ljubav princeze Dajane prema roze odeći

Zamislite pink nijansu i velike su šanse da će vam se raspoloženje popraviti, ako ne dugotrajno, ono bar trenutno. Nežna breskva ili trešnja, šećerna vuna, ruža, fuksija, samo su neki od prelepih varijateta roze boje, a akterka današnje priče rado ju je birala, u različitim prilikama. Iako je danas čest slučaj da o izgledu poznatih ličnosti brinu stilisti, princeza Dajana je sa razlogom nosila pink. Naime, to je bila njena omiljena boja, koja je emitovala toplinu na prvi pogled.

Sa svega 22 godine, aprila 1983. godine, tokom zvanične posete Australiji, koja je obrađena u seriji The Crown, princeza od Velsa kofer je napunila nežnim tonovima. Iako ulazak u kraljevsku porodicu nije bio nimalo lak, ova dama nije se odrekla odeće u kojoj se osećala ugodno. U tom periodu, ovaj potez izjednačavao se sa velikodušnošću, a danas je to deo njenog nasleđa. Činjenica je da roze podržava ženstvenost u njenom najlepšem obliku, a taft u boji slatkiša onomad je osvojio simpatije ljudi širom sveta, ili ih pak razoružao. Interesantno je da je hit koji je obeležio period o kome govorimo bio Billie Jean, u izvođenju Majkla Džeksona u košulji, pogađate koje boje…

U pojedinim trenucima, roze garderoba na princezi nosila je konotaciju radosti, igranja na sigurno, ali i sve većeg samopouzdanja. Sa druge strane, umela je da odiše majčinskom ljubavlju. Tako je bilo kada je uslikana sa malenim Harijem. Kasnije smo je često viđali u ružičastim kreacijama, bilo da je reč o odelu ili haljini. Reč je o modelima sa potpisom Catherine Walker i Versace. Čak i kada u osnovi nisu bili u pink boji, sadržali su bar neki takav detalj. I dalje nam je u sećanju sako na duplo kopčanje u kombinaciji sa suknjom, u nijansi božurovog cveta, koje je ponela u proleće 1995. godine.

Nažalost, procvat princeze Dajane u spoznajnom i metaforičkom smislu nije dugo potrajao. Đani Versaće bio je zadužen za njen izgled za naslovnicu julskog izdanja magazina Vanity Fair. Kreator je tim povodom otkrio da je ova dama konačno pronašla svoj put. Sticajem okolnosti, nekoliko meseci od objavljivanja ovog broja, nijedno od njih dvoje više nije bilo među nama. U galeriji koja sledi, pogledajte neke od najlepših kreacija u boji duboke simbolike.

Izvor: Vogue UK