Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Nike i Swarovski su sarađivali na dizajnu novog modela patika

AUTOR: CityMagazine 03 Apr, 2021
Nike i Swarovski su sarađivali na dizajnu novog modela patika

Lider u oblasti sportske odeće i obuće, brend Nike, i kompanija Swarovski, koja je poznata po svom nakitu od kristala, nedavno su ostvarili svoju treću kolaboraciju. Nakon izlaska Silver Bullet Air Max 97 patike 2017. i Metallic Gold verzije istog modela 2018, u 2021. je obelodanjen Polar Blue Nike x Swarovski Air Max 97 ženski model patika.

Ovaj luksuzni model bazira se na Air Max 97 patici, koja je stara više od dve decenije. Ono što ga čini posebnim je upotreba Swarovski kristala, koji na površini modela formiraju talasaste linije različitih debljina, između kojih se nalazi klasičan mrežasti materijal sive boje, karakterističan za prolećne patike brenda Nike.

Srednji deo đona ovih patika je bele boje, a donji je crn. Polarnaplava boja iz imena modela našla je svoje mesto na diskretnom svuš simbolu brenda sa obe strane patike i na prednjoj strani jezika. Unutrašnjost patike je crna, kao i jezičak za povlačenje pete, na kome je belim slovima ispisano „AIR MAX”.

Polar Blue Nike x Swarovski Air Max 97 su se donedavno prodavale za čak 400 dolara na sajtu Nike-a. Nažalost, zbog velikog interesovanja, one više nisu dostupne.

Izvor: Design Taxi