Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Odevne kombinacije za odlazak u kancelariju

AUTOR: CityMagazine 07 Jun, 2021
Odevne kombinacije za odlazak u kancelariju

Ukoliko vas pomisao na rano ustajanje i odlazak na posao čini nervoznim, znajte da niste jedini koji se tako osećate. Čak i kada ste zaljubljenik u ono što radite, odlaganje alarma deluje tako primamljivo, ali ne i realno. Stoga, potrebno je pronaći neki dodatni motiv, koji na primer može biti odabir odevne kombinacije za taj dan. Nagađate… Upravo je to tema koju ćemo danas obraditi, a posvećujemo je damama koje imaju više mogućnosti, ali i dilema na raspolaganju.

Bilo da vam moda nije bliska, ili nekako uvek ponavljate svoja poslovna izdanja, na pravoj ste adresi. Komadi koje nosimo po navici odražavaju se na naše raspoloženje, što se lako može ispraviti. Razlozi da se dobro osećamo u svojoj koži u ovoj sferi života mogu biti različiti. Svakako, malo veća doza samopouzdanja može biti samo plus prilikom pregovaranja o povišici, odlasku na intervju, ali i predstavljanju ideja na sastancima.

Iako nam je prva asocijacija na poslovno odevanje formalan izgled, oličen u sakou, uvek je dobro otići korak dalje. Ako zavirite u svoj garderober, pronaći ćete sve što vam je potrebno, što možete iskoristiti i za gradsku šetnju, ili druženje. Ipak, kako znamo da inspiracije nikad nije dosta, pogledajte naše modne predloge, koji dolaze sa ulica metropola, i uzmite od života sve što vam pripada!

1. Odelo + čizme

Predlažemo vam da razmišljate u pravcu kontrastnih spojeva, kao na fotografiji. Na taj način vešto izbegavate monoton izgled, a zelena torbica jedan je od načina da to postignete.

Edward Berthelot/Getty images

2. Slip haljina + majica kratkih rukava

Ovo je jedan od trikova uz pomoć koga neformalno izdanje možete pretvoriti u kancelarijsko. Kada je reč o izboru majice, možete je birati u skladu sa dezenom haljine, ili bez razmišljanja poneti belu ili crnu. Uz ovakvo izdanje pre idu čizmice do članka, nego patike.

Christian Vierig/Getty images

3. Sako

Mora se priznati da sa sakoom nema greške, a kao što vidite uz ležerne pantalone, krop top i bele patike, izgled gubi na rigidnosti. Ipak, u ovom slučaju poželjno je da kosa bude fino začešljana.

Edward Berthelot/Getty mages

4. Džins + romantična košulja ili bluza

Pravila u većini kompanija nalažu nošenje prikladne odeće, a kada govorimo o džinsu to podrazumeva da nije iscepan ili izbeljen. Ove sezone, nosi se model širih nogavica uz belu košulju sa velikom kragnom. Kako japanke nisu deo poslovnog okruženja, možete ih zameniti sličnom ravnom, udobnom obućom.

Streetstyleshooters/Getty images

5. Monohromatsko izdanje

Ovde nema potrebe trošiti reči, sem da odaberete boju koja vam najlepše pristaje, zatim kvalitetan sako i pantalone, uz još jedan sloj preko, ukoliko to vremenske prilike zahtevaju.

Edward Berhelot/Getty images

6. Kvalitetne pantalone

Kada imate dobre pantalone u garderoberu, na pola ste puta. Ovog proleća umesto trenerki nosimo zvoncare i vrećaste modele, kao i kilote. Uz to vam je dovoljna odgovarajuća majica ili bluza, i možete da se zaputite u kancelariju.

Christian Vierig

7. Mantil

Za dane kada niste u raspoloženju za isprobavanje, ne postoji bolji odevni komad od dugog mantila, uz dodatak kaiša i atraktivnih minđuša.

Edward Berhelot

Izvor: Cosmopolitan España