Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ove fotografije potvrđuju povratak mode ʽ20-ih

AUTOR: CityMagazine 26 Mar, 2021
Ove fotografije potvrđuju povratak mode ʽ20-ih

Tokom ludih ʽ20-ih, razlikovale su se dve grupe žena, kada govorimo o modi. Sa jedne strane, postojale su dame koje su prkosile pravilima i oblačile se po svojoj volji. Nisu nosile korsete, već odela i bob frizuru, otkrivale su kolena, nisu slušale džez, ali su prekomerno pušile cigarete. Suprotno njima, druga grupa žena pridržavala se nametnutih normi i gnušala se šminke, detalja i nakita.

Kako su ʽ20-e označile prekretnicu u svetu mode, nakon punih 100 godina posvećujemo vreme i pažnju ovom fenomenu. Ovde ističemo sličnost tadašnjih i sadašnjih prilika, koje donose nesigurnost na svakom koraku. Samim tim naš doživljaj sveta se promenio, što se odrazilo i na odabir garderobe i ukus u suštini.

Po pravilu, trendovi se vraćaju, a u tom pogledu posebno je interesantan period između ʽ60-ih i početka 21. veka. Mi smo, tako, upoređujući fotografije nekad i sad uočili izvesne podudarnosti u vidu šljokica, nabrane čipke i perja… Naravno, tema su nam već spomenute ʽ20-e, pa u narednih nekoliko minuta pogledajte šta smo to zanimljivo izdvojili. Pravo proleće je pred vratima!

Izvor: Harperʼs BAZAAR España