Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Poznate dame koje su ukrale stil od Merilin Monro

AUTOR: Isidora Spasić 10 Jun, 2021
Poznate dame koje su ukrale stil od Merilin Monro

Toliko je godina prošlo nakon njene smrti, a popularnost koju je stekla za života nimalo ne bledi. Verovatno zbog toga mnoge poznate ličnost ne mogu da prestanu da kopiraju famoznu Merilin Monro, što dokazuju u narednih 10 primera.

Madona

Pevačica i glumica je u više navrata tokom svoje karijere u potpunosti citirala izgled i stil od Merilin. Tako je i dugi niz godina imala veoma sličnu frizuru i boju kose. Madona je čak i odala počast holivudskoj divi, kada ju je interpretirala u svom spotu za pesmu Material Girl.

Foto: www.pinterest.com

Rijana

Istina je da pevačica menja svoj način oblačenja poput kameleona, pa je tako imala i fazu u kojoj je podsećala na Monroovu. Pored toga, u pesmi Love Without Tragedy, Rijana sebe poredi sa Merilin tekstom koji kaže: Red lipstick, rose petals, heart break, I was his Marilyn Monroe.

Foto: www.pinterest.com

Ana Nikol Smit

Slobodno se može reći da je tragično preminula manekenka i televizijska ličnost bila opsednuta likom i delom Merilin Monro. Ne samo da je po izgledu podsećala na ovu slavnu glumicu, već je neko vreme i živela u njenoj kući. Na sve to još je tvrdila kako joj je Merilinin duh dolazio u posetu.

Foto: www.fashionweekdaily.com

Lindzi Lohan

Nije tajna da Lindzi predstavlja Merilin kao jednu od svojih glavnih uzora. To je dokazala više puta kada se u javnosti pojavila veoma sličnog izgleda poput Merilinog. Tako se Lindzi 2008. godine uslikala za New York Magazine imitirajući poslednje Merilinino fotografisanje.

Foto: www.dailystar.co.uk

Paris Hilton

Ova platinasta plavuša i provokativna medijska ličnost takođe je opsednuta životom Merilin Monro. Njen izgled kopirala je u više navrata, ali nikada tako verodostojno i bukvalno kao na promociji svog parfema Tease iz 2010. godine.

Foto: www.gotceleb.com

Gven Stefani

Pevačica ima svoj vrlo prepoznatljiv i unikatan stil, ali jasno inspirisan Monroovom. To se naročito ogleda u frizuri i šminki, jer Gven isto tako ima plavu kovrdžavu kosu, nosi crveni ruž za usne, a oči iscrtava crnim ajlajnerom.

Foto: www.pinterest.at

Lejdi Gaga

U više navrata Lejdi Gaga pokazala je svoju naklonost divi starog Holivuda, kopirajući njen stil. To je činila nonšalantno, šetajući ulicom, i hodajući crvenim tepihom na dodeli nagrada Golden Globe. Čak je i čestitala rođendan Merilin na Tviteru, rečima – They’ll never take our blonde hair and lipstick.

Foto: www.vogue.com

Kendis Svonpul

Manekenka i super model doživela je neverovatnu transformaciju kada se za Max Factor kampanju iz 2015. godine prerušila u Merilin. Tom prilikom kopirala je njen čuveni look u beloj haljini, iz filma The Seven Year Itch.

Foto: www.reddit.com

Skarlet Johanson

Zgodna glumica neodoljivo podseća na Merilin Monro, zbog čega i jeste 2009. godine izabrana za kozmetičku kampanju inače modnog brenda Dolce & Gabbana. Plave lokne i crveni karmin bili su naravno neizostavni.

Foto: www.pinterest.com

Mišel Vilijams

Iako, za razliku od drugih dama koje su se našle na listi, Mišel privatno ne preuzima previše od Merilin, ipak je značajna zbog jedne svoje role. U pitanju je njena interpretacija Monroove u filmu My Week With Marilyn.

Foto: www.sfexaminer.com

Naslovna slika: www.jamienelsonphoto.blogspot.com i www.bestscarlettjohanssonmovies.blogspot.com