Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Style File: Zendaja

Ime o kome se sve više govori u filmskom i modnom svetu jeste Zendajino. Ukoliko se još niste susreli sa njenim likom i delom, učinite to što pre! Upoznajte se zato sa ovom mladom damom čitajući tekst u nastavku.

Foto: www.glamour.com

Iako je Zendajino ime unikatno, pa se samim tim lako pamti, puno ime i prezime glasi: Zendaja Meri Štermer Kolman. Svoj interesantan izgled ova dvadesetčetvorogodišnjakinja dobila je od roditelja, jer joj je otac Afroamerikanac, a majka nemačkog i škotskog porekla. Kao i mnoge holivudske zvezde, svoju karijeru započela je na Disney kanalu. Osim što je uspešna glumica, ona je i pevačica i producentkinja.

Foto: www.gq.com

Filmovi po kojima je Zendaja najpoznatija jesu: The Greatest Showman, Spider-Man: Homecoming, Spider-Man: Far from Home i Malcolm & Marie. Uloga koja ju je posebno proslavila i učinila da postane najmlađa dobitnica nagrade Emmy, jeste ona u HBO seriji Euphoria.

Foto: www.popsugar.com

Zbog svoje interesantne pojave, neobičnog stila i evidentnih talenata, Zendaja je osvanula na naslovnicama magazina kao što su: Vogue, Elle, Allure, Essence, Glamour, GQ, Marie Claire, InStyle, Paper, Love

Foto: www.amazon.com

U modnom svetu Zendaja se oprobala i kao dizajnerka. To se desilo preko dve saradnje sa kreatorom Tomijem Hilfigerom, koje su rezultirale dvema kolekcijama logično nazvanim Tommy x Zendaya. Ona je ljubimica i drugih uticajnih brendova, pa se tako na Met Gali 2018. godine pojavila kao Jovanka Orleanka u kreaciji kuće Versace. Na istom događaju godinu dana kasnije, Tomi Hilfiger je napravio neverovatnu svetleću haljinu u kojoj je Zendaja bila predstavljena kao Pepeljuga.

Foto: www.payszpz.ml

Krajem prošle godine Zendaja je odnela još jednu modnu pobedu, kada ju je modna kuća Valentino odabrala za svoje zaštitno lice. Takođe, ona se pojavila i u reklami za Lancôme parfem Idôle.

Foto: www.lofficiel.com.

Svakodnevno oblačenje mlade glumice govori u prilog tome da je relaksirana i nepretenciozna. Često se može videti u širokim duksericama, običnim majicama, pocepanim farmerkama, kožnim jaknama i jednostavnim patikama. Ali, kada se pojavi na crvenom tepihu, ili nekom drugom važnom događaju, niko nije sličan Zendaji! Njena modna hrabrost ogleda se u odabiru smelih krojeva, neobičnih silueta, inovativnih materijala i neočekivanih kombinacija. Kreacije koje nosi više su nalik pozorišnom kostimu, i čini se da što je neki komad odeće upadljiviji, to bolje.

Foto: www.gq.com

Sa svojim tamnijim tenom i tamnosmeđom zanosno gustom kosom, Zendaja je upadljivo lepa. Svoje krupne oči i pune usne sa merom ističe nenapadnom šminkom. Često menja frizure, a pošto ima dugu kosu to uvek izgleda efektno. Nekada ima ravnu kosu, nekada kovrdže, a nekada dredove.

Foto: www.gq.com

Zendaja se trudi da svoj privatni život drži što dalje od očiju javnosti. Zato se ne zna dovoljno o njenom ljubavnom životu, osim da se zabavljala sa kolegom Džejkom Elordiem, koji glumi zajedno sa njom u seriji Euphoria.

Foto: www.teenvogue.com

Deluje kao da Zendaja ime sve što je potrebno da postane jedna od najvažnijih glumica svog vremena. Talentovana je, pametna, lepa, i pre svega jedna jedina. Dodajte tome neverovatan osećaj za modu, i dobićete mladu damu čiju svetlu budućnost vredi pomno pratiti.

Foto: www.twitter.com

Kliknite na foto galeriju ispod da biste otvorili Zendajin Style File.

Naslovna slika: www.hdqwalls.com