Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Virdžil Ablo i Luj Viton su predstavili jakne inspirisane arhitekturom

AUTOR: CityMagazine 26 Jan, 2021
Virdžil Ablo i Luj Viton su predstavili jakne inspirisane arhitekturom

Poznati modni dizajner Virdžil Ablo napravio je neobične puffer jakne prekrivene minijaturnim verzijama pariskih znamenitosti i poznatih nebodera. Njegove jakne su deo muške kolekcije jesen/zima 2021 brenda Luj Viton.

Ablo je zaposlen kao umetnički direktor u ovoj kući od 2018. On je nedavno predstavio svoje nove odevne komade na reviji bez publike u Parizu, koja je održana u prostoru inspirisanom čuvenim nemačkim paviljonom u Barseloni, koji su dizajnirali pioniri modernizma, Mis van der Roe i Lili Rajh, za potrebe Svetske izložbe u ovom španskom gradu 1929.

Na izložbi je predstavljeno pregršt interesantnih komada odeće, ali su modeli u puffer jaknama privukli najveću pažnju. Prvi od njih nosio je jaknu sa znamenitostima Pariza, kao što su Notr Dam, Ajfelova kula, piramida Luvra i Panteon. Drugi model je na sebi imao jaknu sa čuvenim njujorškim neboderima, ali i onima iz Čikaga, Hongkonga i drugih metropola.

Pre nego što je postao modni dizajner, Virdžil Ablo je studirao arhitekturu, što objašnjava njegove estetske izbore, posebno na ovoj reviji.

Ako vas zanima kako je bilo u Parizu na predstavljanju muške kolekcije jesen/zima 2021 brenda Luj Viton, pogledajte video u nastavku…

Izvor: Dezeen