Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
7 najlepših haljina za ovo leto

Ako je i jedan odevni predmet stvoren za leto, onda su to haljine. Kao i za sve drugo, trendovi u vezi sa njima se iz godine u godinu menjaju i iznova vraćaju. Pogledajte zato kojih će to sedam tipova haljina biti kao stvorene za tople dane u 2021. godini.

Haljine sa puf rukavima

Devedesete i osamdesete uveliko utiču na današnju modu, što dokazuju puf rukavi. Bilo da nosite mini ili maksi haljinu, ovakvi rukavi će učiniti da ona izgleda interesantnije. Vaša ramena će takođe dodatno biti istaknuta, a prelepa plavo-bela kombinacija boja, koja podseća na nebo sa oblacima, biće apsolutni hit.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Pletene haljine

Ako se i jedan princip izrade odeće u poslednje vreme izdvojio, onda su to pletene i štrikane stvari. Od prsluka, preko kapica, sve do haljina. Ukoliko se odlučite za pletenu haljinu koja ima bretele, slobodno ispod obucite majicu. A ako je ovakva haljina sa dugim rukavima, otvorena leđa biće krajnje efektna.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Haljine na preklop

Ova haljina nikada ne izlazi iz mode, jer svima dobro pristaje. Uz to je efektna i komotna za nošenje. Posmatrajući trendove za leto 2021, haljine na preklop koje će se izdvojiti jesu one pastelnih boja, sa kariranom šarom, a naročito elegantne u, na primer, srebrnoj nijansi.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Isečeni delovi na haljinama

Kroj na kom su isečeni određeni delovi dominiraće u celoj ovoj godini, dakle ne samo tokom leta. Ipak, ovaj modni krik najviše odgovara lepom vremenu, jer će delovi vaše kože biti vidljivi. Potrudite se da odaberete one haljine na kojima će isečeni delovi biti najprikladniji u odnosu na vašu figuru.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Kaftan haljina

Komotni kroj kao što je istočnjački kaftan, uglavnom od laganih materijala, biće idealan izbor za one najtoplije dane. Ovaj model najadekvatnije funkcioniše u varijanti duže haljine sa bretelama. Bež boja je uvek dobrodošla za leto, kao i varijanta nekih nežnih šara na tkanini.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Neobični karneri na haljinama

Ukoliko želite izrazito ženstvenu i romantičnu haljinu, karneri vam u tome mogu značajno pomoći. Oni se naročito izdvajaju ovog leta, jer dolaze u nekim novim i neobičnim varijantama. Tako se nalaze na kragni, rukavima, i bretelama. Setite se i da će nežnoroze boja haljine pristajati uz svaki ten.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Haljine sa četvrtastim izrezom

Za svaku haljinu, osim opšteg kroja, materijala, i boje, posebno je značajan izrez. U leto 2021. on će pre svega biti četvrtast. Pored toga što će vam to istaći vrat i dekolte, biće pogodno i za nošenje nakita. Limunžuta i izbledela neonskozelena, bez sumnje su boje na koje treba obratiti pažnju pri izboru ovakve haljine.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Izvor za naslovnu sliku i kolaže: www.popsugar.com