Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Modni komad koji će ulepšati svaku odevnu kombinaciju

AUTOR: Isidora Spasić 10 Dec, 2020
Modni komad koji će ulepšati svaku odevnu kombinaciju

Malo ko obraća pažnju na izbor čarapa, što je velika greška. One imaju potencijal da svaku odevnu kombinaciju učine daleko zanimljivijom, i postanu centralni modni komad. U nastavku se pre svega govori o dugačkim hula-hop čarapama, što naravno ne isključuje da isti princip primenite na dokolenice i sokne.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Crno-providne čarape

Ovakve čarape dobre su za one koji nisu naročito skloni upadljivim bojama i šarama. Pored toga, lake su za kombinovanje, i čine da sve vaše modne kombinacije deluju promišljeno. Crno-providna varijanta čarapa posebno je idealna za praznike, jer pruža klasičnu eleganciju.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Elegantno karirane čarape

Karirane čarape pomalo podsećaju na karirane suknje, a one na detinjstvo i odlazak u školu. Količina i kombinacija boja u ovom slučaju jeste presudna, jer znatno menja odabir prilike u kojoj ćete ih nositi. Zelena varijanta idealna je za zimu, bež za jesen, a roze za proleće i leto.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Čarape sa natpisom ili logoom

Slova, natpisi, i logoi na čarapama sasvim su originalan način koji pomaže u ekstravagantnijem oblačenju. Plavo-beli Bored natpis će pokazati kako se zapravo osećate, dok će logo modne kuće Gucci značiti da cenite luksuz. Ovakav tip čarapa predstavlja pravi stejtment, i šalje poruku koja nije isključivo modna.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Čarape sa cvetnim motivima

Cvetni motiv često se koristi u odevanju, ali čini se nedovoljno u vidu šare za čarape. U zavisnosti od raspoloženja, uz pomoć čarapa sa cvetnim motivom možete delovati i detinjasto i romantično. Nosite ih u posebnim prilikama, kao što su odlazak na otvaranje izložbe, venčanje, rođendan, branč, čajanka…

Modni kolaž: Isidora Spasić

Čarape sa leopard dezenom

Deluje kao da je nemoguće zaobići leopard dezen, ali to je zbog toga što je toliko efektan. To znači da je adekvatan i za čarape, koje samo treba promišljeno odabrati. Postoje decentnije, ali i krajnje upadljive varijante leopard čarapa, pa se potrudite da ih uklopite sa svojim stilom.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Čarape sa tufnama

U zavisnosti od boje čarapa, rasporeda i veličina tufni, možete ih nositi u najrazličitijim prilikama. Krupne tufne raspoređene u nizu koji se spušta sa leve i desne strane noge odaberite za žurku. A sitne tufne nalik tačkicama apsolutno su adekvatne za posao i sastanke.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Čarape sa kvadratnim šarama

Pomalo retro, pomalo šik, i veoma zabavne, čarape sa kvadratima garantuju da ćete svima pokazati svoj istančan ukus.  Najbolje je da budu dvobojne, jer ćete tako lako uklopiti ostatak garderobe. Odlično će se pokazati tokom odlaska na filmski festival, koncert, predavanje, tribinu…

Modni kolaž: Isidora Spasić

Čarape ispranih boja

Odevni komadi koji na sebi imaju motiv ispranih boja veoma su popularni ove godine, pa iskoristite ovaj trend i za čarape. Sigurno ćete naći više pari koje će bez sumnje pokazati kako imate specifičan modni stil. Ovakve čarape dobre su za svaku kežual varijantu i druženje sa prijateljima.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Čarape od večite čipke

Mnogi iz nekog nepoznatog razloga zaobilaze čipkane čarape. To je naravno pogrešno, posebno ako zaboravite na crnu boju i izaberete one u nekoj nepredvidivoj nijansi, kao što su na primer plava ili zelena. U njima se uputite na romantičnu večeru, dejt, i odlazak u klub.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Fotografije za naslovnu sliku i kolaže: www.yahoo.com