Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Retro trend: Sigurnosni brijači u BRIJAČ SHOP-u

AUTOR: CityMagazine 28 Oct, 2020
Retro trend: Sigurnosni brijači u BRIJAČ SHOP-u

Ponovo se u modu vraća svojevrsni retro trend koji neguje starinski način brijanja vraćajući nas u vremensko razdoblje naših dedova i potomaka. Brijač je definitivno jedan od najboljih muških prijatelja, ali je danas teško pronaći onaj koji je ujedno ekološki prihvatljiv, funkcionalan i garantuje kvalitetno, ugodno i glatko brijanje.

Ako niste upoznati sa ovom vrstom brijača, pitajte svog dedu ili oca. Patentiran je 1904. godine od strane King Gilletta, osnivača istoimene moderne kompanije. Po tvrdnji izumitelja originalnog patenta „bezbednosni brijač je brijač za koji nije potrebno brušenje ili stropovanje sečiva, te ste pošteđeni stresa i troškova vezanih za taj deo”.

QR CODE

Ovo je klasičan brijač sa pravougaonom metalnom glavom koja drži zamenjivo sečivo sa dve oštrice (žilet). Zove se sigurnosni brijač, jer se oštrica drži između dva komada metala koji štite kožu: njime ne možete ništa više od toga nego da napravite mali zarez na površinskom sloju kože. Pored toga, poput brijača za jednokratnu upotrebu glava drži oštricu pod pravim uglom u odnosu na kožu, pa je jednostavna za upotrebu. Oštrica je jednokratna, tj. zamenjiva: umesto da bacite celu mašinicu, menjajte samo oštricu, koja je samo komad tankog metala.

Pored pažljivog odabira kvalitetnog brijača, za što bolji rezultat brijanja bitno je i kombinovati odgovarajuće preparate iz asortimana muške kozmetike. Uz idealnu kombinaciju Clubman i Prorase kozmetike, kao i Parker opreme za brijanje iz ponude BRIJAČ SHOP-a proces brijanja i održavanja brade postaće pravo uživanje.