Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Šik haljine za jesen 2020.

Nažalost, jesen nije godišnje doba u kom se često nose haljine. Ta modna greška treba da se ispravi, zbog čega vam otkrivamo sedam haljina koje će apsolutno dominirati tokom kišnih dana ove 2020. godine.

Foto: www.refinery29.com

Džemper haljina

Normalno je da džemperi počnu da se nose tokom jeseni, ali je posebno interesantno da se pojave u vidu haljine. Time postižete i eleganciju i komfor, posebno ako uzmete u obzir modele koji imaju puf rukave, visoku kragnu, i šliceve sa strane. Interesantno je nositi džemper-haljinu preko pantalona, ili odabrati upečatljivu boju, poput senfžute.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Dukserica haljina

U poslednjem periodu, kada je zbog specifične situacije većina ljudi provodila vreme u kući, mnogi su se navikli na dukserice. Zato se taj trend razvio, pa sad imamo i haljine u vidu dukserica. Osim što je u njima udobno, mogu izgledati i veoma kul uz obične farmerke i patike.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Spavaćica haljina

Naravno da u pitanju nisu nikakve prave spavaćice, već samo haljine koje po svojoj lepršavosti i širini podsećaju na njih. Istina je da su se one nosile i tokom leta, ali sada je važno da zbog nižih temperatura imaju duge rukave. Simpatični dezeni su dobrodošli, kao i razne varijante pastelnih boja, na primer plave ili ljubičaste.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Polo haljina

Uske haljine srednje ili kraće dužine, sa dugmićima i polo kragnom, biće idealne za odlazak na posao i večernje izlaske. Dobar kontrast dobija se kada su rukavi kraći a haljina duža, i obrnuto. Decentne boje i takozvane boje jeseni lepo će se uklopiti uz ovakav tip haljine, te tako razmišljajte u pravcu bež, braon, oker ili sive.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Boho haljina

Boho šik stil je uvek u trendu, nevezano koja je godina ili godišnje doba u pitanju. Zato se i ove jeseni slobodno okrenite boho haljinama, jer su vesele i veoma ženstvene. Cvetni motivi, preklop sa strane, i pojas oko struka, detalji su koji će svakako obogatiti izgled ovakve haljine. Uz njih možete obuti cipele na štiklu, ali će i ravne dublje čizme delovati izuzetno moderno.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Rebrasta haljina

Kada je odabir materijala za jesenje haljine u pitanju, posebno se izdvaja rebrasta tekstura. Linije mogu ići i horizontalno i vertikalno, ili jednostavno pratiti prirodnu liniju tela. U ovom slučaju vredi se poigrati neobičnim siluetama, te tako stilizovani rukavi, upečatljiv izrez, i širi modeli apsolutno dolaze u obzir.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Leopard haljina

Verovali ili ne, animal print, a posebno motiv leoparda, i dalje je više nego modno prihvatljiv. Postoji neki retro vajb u ovakvoj haljini koji delom asocira na osamdesete godine. U zavisnosti od modela, ukombinujte leopard haljinu sa dubokim čizmama sa visokom petom, ili sa džombastim ravnim čizmama za kišu.

Modni kolaž: Isidora Spasić

Fotografije za naslovnu sliku i kolaže: www.refinery29.com