Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Svadbeni trendovi koji će biti najprisutniji ove godine

AUTOR: CityMagazine 25 Jan, 2021
Svadbeni trendovi koji će biti najprisutniji ove godine

Prošla godina nas je naučila da planovi ponekad mogu da budu odloženi, otkazani ili izmenjeni nekom višom silom. Kako nije sve zacrtano u kamenu, ne treba se oslanjati isključivo na te iste planove, već i na snalažljivost u skladu sa trenutnim okolnostima. Kada su u pitanju venčanja, mnogi su morali da ih otkažu prošle godine ili da proslave u krugu najuže porodice. Kako svakako ne vredi u potpunosti odustajati od svadbe, već se na neki način prilagoditi, očekuje se da će trendovi ipak biti drugačiji ove godine, a šta to sve podrazumeva, pročitajte u nastavku.

Venčanja na otvorenom

Foto: Brit Nicole Photography

Nije da ovaj trend nije postojao do sada, ali nije bio ono prvo što padne na pamet kada se razmišlja o ovoj temi. Nešto manji broj ljudi nego u zatvorenom prostoru i lepo okruženje mogu biti odlični razlozi za venčanje na otvorenom. Tačno je da je vremenska prognoza veliki faktor, ali opet je u pitanju nešto što je ipak izvodljivo.

Korišćenje tehnologije

Foto: Nicole Nero Studio

Iz zdravstvenih razloga, a i praktičnih, veruje se da će se sve više usluga povezanih sa venčanjima na ovaj ili onaj način realizovati uz pomoć tehnologije. Onlajn konsultacije i ture po raznim prostorima mogu olakšati izbor, a moguće je da neki gosti čak i „virtuelno“ prisustvuju samom činu. Umesto da najstariji gosti rizikuju zdravlje, oni mogu biti prisutni makar i putem video poziva.

Manji broj gostiju

Foto: Cortiella Photography

U skladu sa gorepomenutim stavkama i još uvek aktuelnim preporukama da se ne ide na prevelika okupljanja, mnogi parovi su se umesto tradicionalnih ogromnih svadbi odlučili da svoju žele da isplaniraju kao mnogo svedeniju. Manji broj gostiju olakšava izbor mesta, smanjuje zdravstvene rizike i donosi nekako sveukupno intimniji doživljaj.

Nešto drugačija odeća

Foto: BW Photography

Kako će cela godina biti u znaku promena i drugačijih trendova, tako se veruje i da budući mladenci neće biti strikno fokusirani na tradicionalnu kombinaciju bele venčanice i svečanog odela. Situacija nas uči da treba iskoristiti sve ono što možemo i uživati u tome, a to znači i kreativnu odeću na svadbi, rušenje tabua i puštanje kreativnosti i mašti na volju. To se odnosi i na njihove goste, jer svima treba da bude udobno.

Originalna hrana

Foto: Rebecca Carpenter Photography

Otprilike se zna koja vrsta hrane se očekuje na ovakvim događajima, uz poneke kreativne izuzetke. Ove godine očekuje se da će fokus, usled manjeg broja gostiju i sveopštih promena, umesto na očekivanu preći na iznenađujuću hranu. Zamislite to poput odlaska u novi restoran sa a la carte menijem i kraft pivima i to bi moglo da bude nalik onome što nas očekuje.

Izvor: Pop Sugar

Naslovna fotografija: ENV Photography