Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
10 najskupljih automobila svih vremena

Na Ženevskom salonu automobila 2019, Bugatti je predstavio svoj model La Voiture Noire, koji je iz više razloga izazvao šok posetilaca ove manifestacije.

Prvo što je privuklo pažnju ljudi je njegov neverovatan izgled. Ovo izrazito tamno vozilo, naime, više podseća na Betmenov automobil nego na nešto u čemu ćete se provozati po gradu. Druga šokantna stvar u vezi sa ovim automobilom je činjenica da se prodaje po ceni od čak 12,5 miliona dolara, što ga čini najskupljim novim automobilom ikada. Ako vas zanima koje sve automobile je Bugatti La Voiture Noire ostavio iza sebe na listi najskupljih automobila svih vremena, nastavite sa čitanjem…

10. Lamborghini Sian

Sian je najmoćniji model poznatog italijanskog automobilskog brenda. To je hibrid koji se bazira na modelu Aventador SVJ. Prodaje se po ceni od 3,6 miliona dolara.

9. Bugatti Chiron Super Sport 300 +

Prototip ovog modela dostiže brzinu od neverovatnih 445 kilometara na čas. Bugatti Chiron Super Sport 300 + će početi da se proizvodi od 2021. i koštaće 3,9 miliona dolara.

8. Lamborghini Veneno

Lamborghini Veneno dostiže brzinu od 96 kilometara na čas za samo 2,9 sekunde. Sa cenom od 4,5 milona dolara to je trenutno najskuplji automobil brenda Lamborghini.

7. Koenigsegg CCXR Trevita

Poznati švedski proizvođač sportskih automobila napravio je samo tri vozila modela CCXR Trevita. Ova zver sa V8 motorom sa 1.004 KS prodaje se po ceni od 4,8 miliona dolara.

6. Pagani Huayra Imola

Pagani Huayra Imola je hiper automobil iz naših snova. Nažalost, zbog cene od 5,4 milionda dolara, on će verovatno tu zauvek i ostati.

5. Bugatti Divo

Bugatti Divo se po svojim performansama ne razlikuje puno od gore pomenutog modela Bugatti Chiron Super Sport 300 +, s tim da ja malo lakši i bučniji. U prodaji će se naći četrdeset ovakvih automobila, koje ćete moći da pazarite po ceni od 5,8 miliona dolara.

4. Mercedes-Maybach Exelero

Ovaj crni lepotan je izazvao pravu buru kada je obelodanjen 2004. Osim što je izgledao savršeno, on je mogao da dostigne brzinu od 350 kilometara na čas. Mercedes-Maybach Exelero se tada prodavao po ceni od 8 miliona dolara.

3. Bugatti Centodieci

I još jedan Bugatti je našao mesto na listi 10 najskupljih automobila svih vremena. To je model Centodieci koji predstavlja osavremljenu verziju Bugattija EB 110, koji se proizvodio od 1991. do 1995. Napravljeno je samo deset ovakvih vozila i oni su bili dostupni kupcima po ceni od 9 miliona dolara.

2. Rolls-Royce Sweptail

Bilo je potrebno četiri godine da se Rolls-Royce Sweptail dovede do savršenstva. Kada se prvi put pojavio 2017, čule su se glasine da je to navodno najskuplji automobil svih vremena sa cenom od 12,8 miliona dolara. S obzirom na činjenicu da to nikada nije zvanično potvrđeno od strane proizvođača, odlučili smo da ga stavimo na drugo mesto naše liste.

1. Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire je posle debija na Ženevskom salonu automobila 2019. našao svog kupca. To je bio slavni fudbaler Kristijano Ronaldo, koji je za njega izdvojio čak 18,7 miliona dolara (cena automobila bez poreza je 12,5 miliona dolara).

Izvor: Motor1