Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

„Cars – Meaning of life“ – neverovatna priča o tjuniranju i trkama automobila

AUTOR: CityMagazine 27 Apr, 2019
„Cars – Meaning of life“ – neverovatna priča o tjuniranju i trkama automobila

Teško je zamisliti da se na našim prostorima modifikuju automobili za trkačke poduhvate, i da u tome prednjačimo u poređenju na Nemce, ili pak možda u poređenju na Engleze. Ali šta biste imali da kažete, ukoliko bismo vam rekli da u svetu tjuninga, tj. prepravki automobila za sportska takmičenja uopšte ne kaskamo za ostatkom sveta.

Film Cars – Meaning of life koji ćete imati priliku da vidite u nastavku ovog teksta, delo je naših ljudi, i upravo govori o tome, tj. predstavlja priču koju bi svaki zaljubljenih u sportske automobile i njihov tjuning voleo da pogleda.

Ova priča počinje u Beogradu pre više od godinu dana, kada je grupa auto entuzijasta odlučila da od Audi TT automobila sa fabričkih 200 konjskih snaga, napravi ultimativni trkački automobil sa skoro duplo više snage nego što je fabrika propisala, koji će imati šta da pokaže na trkačkoj stazi, ali i van nje.

Audi TT 2

Audi TT 2

Tokom celog filma, objašnjena je većina procesa tjuniranja, gde su na automobilu pored promene karoserijinih delova, modifikovani delovi motora, menjača, vešanja, upravljačkih elemenata, kočionog sistema, unutrašnjosti, itd. sve u cilju dobijanja što većih performansi.

Kako sam proces tjuniranja nije bio jednostavan, i može se reći da je jedan od najzahtevnijih tjunerskih poduhvata na našim prostorima, veliki broj problema je vodio ka tome da se odustane od celog projekta. Međutim, nije se odustalo, napravljen je automobil, koji je brži od Poršea 911, brži od Audija R8, a kako je celo putešestvije teklo, za to ipak pogledajte film Cars – Meaning of life.