Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Evo koje sve automobile je vozio Brus Vilis

AUTOR: CityMagazine 21 Mar, 2020
Evo koje sve automobile je vozio Brus Vilis

U kojem biste automobilu zamislili Brusa Vilisa? Sigurno ne u nekom malom, simpatičnom autu koji se oslanja na praktičnost, već u nekom malo opasnijem modelu, zar ne? To uopšte nije daleko od istine.

Brus Vilis je veći deo života proveo kao zaštitno lice za Daihatsu i Subaru automobile u Japanu, ali njegovi privatni prioriteti po pitanju četvorotočkaša malo su drugačiji. On je ljubitelj kola muscle tipa, a prevashodno onih koji imaju neke veze sa velikim ekranom. U nastavku pročitajte koji su to automobili.

Dodge Charger Bullitt (1968)

Stewart Cook/Shutterstock

Da, legendarni Brus Vilis posedovao je legendardni model iz filma Bullit sa Stivom Mekvinom. Automobil se proslavio u kultnoj sceni jurnjave, gde dvojica u ovom modelu jure Stiva Mekvina u Mustangu, a Brus Vilis ga je dobio na poklon od Demi Mur 1998. godine. Deset godina kasnije prodao ga je Džej Keju, pevaču grupe Jamiroquai.

Chevrolet Bel Air Nomad (1955)

Foto: Stewart Cook/Shutterstock

Automobil koji deluje malo „pitomije“ i svedenije, ali za svoje vreme krio je zavidnu snagu ispod haube u vidu V8 motora. Uprkos dobrom marketingu, nije uspeo da dostigne popularnost nekih drugih modela, ali je i dalje u pitanju kultni model. Takođe je imao pojavljivanje na velikom ekranu, a vozio ga je Harison Ford u filmu American Graffiti.

Chevrolet 3100 (1954)

Foto: Dmitry Orlov / Alamy Stock Photo

Pored muscle automobila, evo i jednog pikap modela koji je svojevremeno imao mesto u Vilisovoj garaži. On je bio deo Ševroletove serije pikapova, zahvaljujući kojoj je ta kompanija dominirala u SAD između 1940-ih i 1950-ih. Mnogi su ga opisivali kao veoma izdržljivog, praktično neuništivog, a glumac je 90-ih tražio da se jedan napravio posebno za njega.

Chevrolet Corvette (1957)

Foto: Stewart Cook/Shutterstock

Verovatno ste već primetili da se jedna marka automobila ponavlja na ovoj listi i očigledno je da to nije slučajno. Ovde je u pitanju ikonični model koji je prolazio kroz razne promene i generacije, a svaka je bila kul i popularna u svoje vreme. Postao je sinonim za slobodu i otvoreni put, mahom zahvaljujući ulozi u seriji Route 66. Brus Vilis je svoj primerak prodao 2008. godine.

Lincoln Town Car Limousine (1988)

Ovaj automobil je drugačiji od ostalih, jer ga je Vilis vozio na samom početku rasta svoje popularnosti. Kada je prodat na aukciji 2009. godine, reklamiran je kao automobil kojim se vozio na setove serije Moonlightning i filma Die Hard, iako nije u pitanju limuzina koja se pojavljuje u filmu. Ima zatamnjeno staklo, tamnoplava kožna sedišta i dovoljno mesta za devetoro.

Pontiac Firebird 400 (1968)

Foto: Stewart Cook/Shutterstock

Još jedan model koji je bio zastupljen na velikom ekranu u nekoliko naleta, a najpoznatije pojavljivanje je u filmu Smokey And The Bandit, čija je zvezda Bert Rejnodls kasnije i skupljao njegove modele. Sam automobil se proizvodio između 1967. i 2002. godine, a Vilis je svoj model prodao 2008. godine.

Izvor: GQ

Naslovna fotografija: AF archive/Alamy Stock Photo