Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Gordon Remzi obožava brze i skupe automobile

AUTOR: CityMagazine 13 Nov, 2020
Gordon Remzi obožava brze i skupe automobile

Gordon Remzi je poznat širom sveta kao odličan kuvar, a pojedini ga zovu „onaj plavi Britanac što zna da kuva i puno psuje“. Istina je da ga narav nije sprečila da otvori više od 30 restorana širom sveta i bude jedan od najuspešnijih u proteklih dvadesetak godina. Međutim, pored hrane, ima i još jednu strast – automobile.

U pitanju su naravno brzi i veoma skupi automobili, a nekako ništa drugo ne bismo ni očekivali u njegovom slučaju. Svaki od njih dovoljan je da izmami uzdahe i poneku psovku oduševljenja, a čini se da su ferariji među najomiljenijima. Kako sam kaže, ljubav prema ovom luksuznom brendu nastala je tokom gledanja serije Magnum, P.I. osamdesetih godina prošlog veka. Šta se nalazi u Gordonovoj garaži pročitajte u nastavku.

Ferrari  F355 GTS (1998)

Foto: Ferrari

Velika brzina, V8 motor i činjenica da je u pitanju kabriolet bili su dovoljni da se Gordon zaljubi u ovaj model odmah po njegovom pojavljivanju. Njegov žuti GTS odličan je jer leti pruža uživanje u osvežavajućem povetarcu, a zimi nudi ušuškanost sa spuštenim krovom. Neki automobil smatraju modernim klasikom, a on je samo početak Remzijeve kolekcije.

Ferrari  500 Maranello (2000)

Foto: Martyn Lucy

Ovaj automobil proizveden je u samo 559 primeraka, a Gordon je jedan dobio od svoje supruge Tane u čast dobijanja treće Mišlenove zvezdice. U vreme izlaska, auto je proglašen najboljim putničkim automobilom na svetu, a njegov V12 motor od 5,5 litara najboljim motorom preko 4 litra. Bio je dika i ponos na početku trećeg milenijuma.

Aston Martin DB7 V12 Vantage (2001)

Foto: Heritage Images

Mnogi smatraju da je ovaj model spasio čuvenu marku po pojavljivanju 1994, a potom je došla i njegova poboljšana verzija 1999. godine. Još veća brzina i ekskluzivnost je ono što je Gordona privuklo ovom modelu, a kasnije je kolekciji dodao i model DBS Superleggera.

Porsche 918 Spyder (2014)

Foto: ERIC PIERMONT

Prvi superautomobil u njegovoj kolekciji ujedno i jedan od prvih koji je koristio hibridnu tehnologiju. U pitanju je zaista zver od automobila koja od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 2,2 sekunde. Auto je 2013. godine postao i prvi automobil legalan na ulicama koji je tokom vožnje na čuvenoj trkačkoj stazi Nirburgring postavio vreme kraće od sedam minuta.

Land Rover Defender 110 SVX Spectre JB24 (2015)

Foto: Gisela Schober

Reditelj Sem Mendez je za film Spectre o Džejmsu Bondu zamislio spektakularnu scenu jurnjave na snegu, a za to je ovaj 4×4 morao da bude modifikovan kako bi izdržao sve uslove. Za potrebe filma napravljeno je 10 takvih vozila, a 7 od njih je ostalo čitavo i jedan je, pogodili ste, u Remzijevom vlasništvu. Koristi ga na svom imanju u Kornvolu, a vrednost je procenjena na oko 270 miliona evra.

LaFerrari Aperta (2016)

Foto: Chesnot

Za kupovinu ovog automobila ne samo da su bili potrebni duboki džepovi, već i zvanična pozivnica. Gordon Remzi ju je dobio i spremio malo više od milion evra za ovu zver sa maksimalnom brzinom od 360 km/h. Prvi njegov komentar bio je: „Je*eš me, ala je ovo brzo!“, što govori dovoljno, ali je izjavio i sledeće: „Uzmete volan i osetite 70 godina čiste savršenosti. Opušten sam u takvom okruženju jer mogu da se povežem sa takvom perfekcijom“.

Ferrari SP2 Monza (2019)

Foto: Martyn Lucy

Najnoviji dodatak njegovoj kolekciji inspirisan je mnogim legendarnim automobilima, ali donosi i sopstveni originalni šarm. Ukupno će biti samo 500 primeraka, sa trenutnom cenom od 1,6 miliona evra, za koju mnogi veruju da će samo rasti s vremenom. Remzi je povodom kupovine ovog automobila izjavio: „Ne možete samo da uzmete inspiraciju iz tradicije ili, još gore, da je jednostavno iskopirate… Morate da je reinterpretirate i učinite ono što napravite relevantnim za dati trenutak“.

Izvor: GQ

Naslovna fotografija: FOX/Getty Images