Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Lego predstavio novi set inspirisan čuvenim automobilom Fiat 500

AUTOR: CityMagazine 12 Mar, 2020
Lego predstavio novi set inspirisan čuvenim automobilom Fiat 500

Lego kockice su nešto što skoro sva deca vole, ali što privlači ljude svih godina zbog svoje raznovrsne ponude. Postoje različiti paketi i setovi, sa mnogobrojnim mogućnostima za izražavanje kreativnosti i rekreaciju poznatih filmova, mesta i automobila.

Najnoviji u nizu setova iz edicije Creator Expert je čuveni Fiat 500, popularni automobil iz 60-ih godina prošlog veka. Konkretno, ovaj set od 960 kockica inspirisan je dizajnom modela Fiat 500F sa kraja 60-ih i početka 70-ih godina. Kao i kod drugih setova ovog proizvođača, u pitanju je vrlo precizna izrada, koja ovde obuhvata detaljnu unutrašnjost automobila, krov koji se može spustiti i slikoviti prtljažnik u kome se nalazi kofer sa putničkim nalepnicama.

Skoro svaki deo ispod ili iza sebe krije neki drugi detalj, pa tako u automobilu možete pronaći repliku motora sa dva cilindra u zadnjem delu, a u prednjem kanister goriva i rezervnu gumu. Poseban šmek celom doživljaju daje činjenica da su uputstva za sklapanje inspirisana originalnim promotivnim materijalima za ovaj automobil i da je Lego odštampao neke originalne reklamne postere u varijanti sa automobilom od kockica. Jedan od takvih postera je Lego Fiat 500 ispred Koloseuma u Rimu.

Linija proizvoda Creator Expert već sadrži nekoliko zanimljivih modela automobila, među kojima su Aston Martin DB5, Ford Mustang, Volkswagen Beetle, Volkswagen T1 Camper, ali i Tadž Mahal i letelica Apolo 11. Očekujemo još puno zanimljivih setova, a do tada uživajte u galeriji koja sledi.

Izvor: Popular Mechanics

Fotografije: LEGO