Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovi električni motocikli na naduvavanje lako staju u vaš ranac

AUTOR: CityMagazine 29 Jun, 2021
Ovi električni motocikli na naduvavanje lako staju u vaš ranac

Grupa istraživača sa Univerziteta u Tokiju i iz istraživačkog centra mercari R4D obelodanila je prošle godine skuter na naduvavanje, koji ne samo što je savršeno funkcionalno prevozno sredstvo, već i veoma praktično vozilo, koje nakon izduvavanja veoma lako staje u vaš ranac.

Skuter se zove Poimo, a njegovo ime je skraćena verzija sintagme: „Portable and Inflatable Mobility“. Prema navodima proizvođača u pitanju je prvo lagano prevozno sredstvo, teško svega 7,7 kilograma. Za razliku od bicikala i trotineta koji su napravljeni od čelika i aluminijuma, u izradi Poimo skutera korišćen je termoplastični uretan. Najbolje od svega, on se može naduvati za manje od jednog minuta, a još manje vremena je potrebno da se on izduva i spakuje u ranac.

Istraživači su ove godine otkrili i svoj novi motocikl na naduvavanje, kao i invalidska kolica na naduvavanje. Sva pobrojana prevozna sredstva pokreće mali električni motor koji je povezan sa zadnjim točkovima. Njemu energiju daje baterija na dnu vozila, koja traje oko sat vremena do sledećeg punjenja. Poimo skuter i motocikl dostižu brzinu od maksimalno 6 kilometara na čas.

Ovaj proizvod je još uvek u prototip fazi. Za sada nije poznato kada će biti pušten u prodaju i koliko će koštati.

Izvor: Design Taxi