Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ovi klasični automobili su definicija reči „kul“

AUTOR: CityMagazine 17 Dec, 2020
Ovi klasični automobili su definicija reči „kul“

Svako ima drugačije mišljenje i preference kada su u pitanju automobili, nekome je to samo prevozno sredstvo, a nekome „ljubimac“ na četiri točka koji pazi kao oči u glavi, neko voli brze a neko elegantne modele… Bez obzira na to kojoj vrsti pripadate, ima onih modela koji su jednostavno stvoreni da okreću glave i na ulici i koji se smatraju klasicima sa razlogom. Oni su neosporno kul i neodoljivi, a u nastavku vam donosimo baš takve modele.

Aston Martin DB5 (1964)

Foto: WSupercars

Elegantan, upečatljiv, pa još i dovoljan Džejmsu Bondu, šta ćeš više! Povezanost sa ovom franšizom deo je razloga što je ovaj auto legendaran, ali kažite iskreno – čak i da ga niste gledali na velikom ekranu, ko bi mu odoleo?

Mercedes 300SL Gullwing (1957)

Foto: Serious Wheels

Auto koji prosto deluje kao da bi mogao da poleti, što i ne iznenađuje kada se uzme u obzir način na koji se vrata otvaraju. Zaista impresivno rađen nemački automobil, koji je u svoje vreme bio najbrži automobil na svetskim putevima.

Corvette Sting Ray (1963)

Foto: Classic Cars

Čak i pre izlaska ove varijante, originalni model bio je vrlo popularan i rado viđen u mnogim garažama, a novija verzija samo je pojačala šarm i neodoljivost. Ona je bila lakše i bolje se ponašala na putevima, što je kasnije samo dorađeno, ali je ipak ova verzija ostala zauvek obeležena kao kul.

Ferrari Dino 246 GT (1969)

Foto: Automobile Magazine

Ono što je problem kod izgleda mnogih automobila je previše oštrih ivica koje im daju nekako bezličan i sterilan izgled. Nežne, zaobljene linije ovog modela čine ga privlačnim u tom smislu i sama njegova pojava stavlja nam do znanja da je pravljen za nekog ko će uživati u vožnji i jedva čekati da ponovo sedne u njega.

Alfa Romeo Spider Duetto (1966)

Foto: WSupercars

Možda nije pravljen da u njega stane puno ljudi, ali od prvog pogleda poželite da lagano idete italijanskom obalom i svraćate od sela do sela u potrazi za novim kulinarskim užicima. To je auto stvoren za uživanje u okolini, odlaske na piknike i upijanje sunčevih zraka sa spuštenim krovom.

Ferrari 250 GTE (1962)

Foto: Wikipedia/Writegeist

Proizvođač koji ima mnogo poznatije i popularnije modele dobija dve stavke na ovoj listi, jer ovde vidimo sportski auto koji se u vreme izlaska smatrao pravim za porodične ljude. On u sebi spaja prestiž Ferarija i pouzdanost nekih „običnijih“ automobila, a verujemo da nijedan član porodice ne bi odbio da ga provoza par krugova.

Chevrolet Camaro (1969)

Foto: Super Chevy

Skoro pa neizbežna marka na ovakvoj listi, a i jedan od najtipičnijih predstavnika kategorije muscle automobila. Oni bi sami zaslužili posebnu listu, a ovaj model je za mnoge omiljen, ako već ne u garaži, onda makar za gledanje na ekranu. Beskompromisna snaga ispod haube i dizajn koji vas odmah ščepa i privuče sebi.

Izvor: Cool Material

Naslovna fotografija: Automobile Magazine