Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
5 najboljih pametnih telefona 2020.

Godina za nama je usporila mnoge privredne grane, ali čini se da su proizvođači mobilnih uređaja radili punom parom. U 2020. se na tržištu pojavilo puno novih pametnih telefona, a sledećih pet zaslužuju da se o njima prozbori malo više.

1. Apple iPhone 12 Pro

Najnoviji pametni telefon kompanije Apple pokreće A14 bionički procesor. On poseduje sjajnu kameru i bateriju koja omogućava čak 17 sati konstantnog gledanja video klipova, pre nego što se isprazni. Treba napomenuti i da je telefon vodootporan.

2. Google Pixel 4a 5G

Google je u 2020. pustio u prodaju tri pametna telefona: Pixel 4a, Pixel 4a 5G i Pixel 5. Ako nas pitate, drugi od njih ima najbolji odnos cene i kvaliteta. Sa dijagonalom ekrana od 6,2 inča, Google Pixel 4a 5G je više nego podesan za gledanje video sadržaja i igranje igrica. On pravi sjajne fotografije i dolazi sa ne toliko prenatrpanim Androidom, koji se ažurira pre nego na uređajima ostalih proizvođača.

3. OnePlus 8 Pro

Za one sa dubljim džepom, OnePlus telefoni su uvek bili dobar izbor. Novi model ovog brenda, pod nazivom OnePlus 8 Pro, odlikuje velika brzina, pre svega zahvaljujući Qualcomm Snapdragon 865 procesoru i 12 GB rama. On takođe poseduje i 256 GB za skladištenje podataka.

4. Samsung Galaxy S20 Ultra

Kao i mnogi drugi telefoni izašli u 2020, i Samsung Galaxy S20 Ultra koristi 5G tehnologiju. Ono što ga čini posebnim je displej sa dijagonalom od 6,9 inča i četiri zadnje kamere koje pružaju čak 108 megapiksela.

5. Sony Xperia 5 II

O pametnim telefonima brenda Sony se ne priča kao ranije, a to je prava šeta. Xperia 5 II je više nego odličan uređaj. On radi na Snapdragon 865 procesoru i poseduje 8GB rama. Ljubitelji fotografisanja neće pogrešiti ako pazare ovaj telefon, budući da on ima trostruku zadnju kameru sa po 12 MP i 3x optičkim zumom.

Izvor: New Atlas