Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Facebook je napravio pametne naočare za sunce u saradnji sa brendom Ray-Ban

AUTOR: CityMagazine 13 Sep, 2021
Facebook je napravio pametne naočare za sunce u saradnji sa brendom Ray-Ban

Facebook i Ray-Ban uložili su zajedničke snage u stvaranje svoje prve generacije pametnih naočara za sunce pod nazivom Ray-Ban Stories, koje, osim što izgledaju elegantno, pružaju niz zanimljivih funkcija.

Prva od njih i nama najinteresantnija je mogućnost pravljenja fotografija i video snimaka uz pomoć dvostruke kamere od 5MP. Ono što je takođe zanimljivo su i mali zvučnici sa svake strane okvira, preko kojih možemo da slušamo muziku ili podkaste, ali i da vodimo telefonske razgovore.

Da bismo iskoristili sve dostupne funkcionalnosti potrebno je da povežemo svoje pametne naočare za sunce sa mobilnim uređajem (postoji podrška i za iOS i Android). Čak i ako se još uvek nismo povezali sa pametnim telefonom, naočare će u svojoj memoriji sačuvati na stotine naših slika i na desetine video klipova.

Izvor: Facebook/Ray-Ban

Facebook je lansirao i aplikaciju Facebook View, za one koji žele da dodatno obrađuju svoje fotografije i video snimke, i dodaju im neverovatne 3D efekte. Naočare na sebi imaju tipične tastere za ove gedžete, kao što je onaj čijim pritiskom pravimo fotografiju i otpočinjemo video. One takođe imaju i minijaturni touch pad za povećanje i smanjenje glasnosti zvuka. Kako ne bi dolazilo do kršenja tuđe privatnosti i neželjnog snimanja i slikanja, svaki put kada aktiviramo ove funkcionalnosti, na naočarima će se upaliti blago LED osvetljenje.

Izvor: Facebook/Ray-Ban

Naočare iz kolekcije Ray-Ban Stories prodavaće se u tri klasična Ray-Ban dizajna, uz mogućnost izbora različitih boja okvira. One su kompatibilne i sa staklima sa dioptrijom, tako da ne morate da brinete ako imate problema sa vidom. Njihova jedina mana je što nisu vodootporne, pa vam preporučujemo da ih skinete kada ste izloženi padavinama.

Ray-Ban Stories pametne naočare za sunce prodaju se po minimalnoj ceni od 299 dolara i dostupne su za naručivanje OVDE.

Izvor: Design Taxi
Izvor naslovne slike: Facebook/Ray-Ban