Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Neobični izumi i proizvodi iz poslednje dve decenije

AUTOR: CityMagazine 23 Mar, 2021
Neobični izumi i proizvodi iz poslednje dve decenije

U novom milenijumu dobili smo pametne telefone, kriptovalute, 3D štampače i dronove, ali i mnogo drugih manje poznatih izuma i proizvoda, koji možda nisu promenili svet, ali su svakako interesantni, a poneki i veoma neobični.

U narednim redovima ćemo se prisetiti nekih od takvih izuma i proizvoda iz poslednje dve decenije.

Bra Dryer 2.0

Proces pranja i sušenja brushaltera u veš mašini može uništiti mnoge od njih, zbog čega žene ovaj komad veša često peru na ruke. Kako bi im olakšao proces sušenja, Aleksandar Ferenikov je 2009. izmislio Bra Dryer, koji uz pomoć infracrvenog svetla i protoka vazduha suši brushaltere za manje od pola sata.

BitBite

BitBite pomaže ljudima da se drže svoje dijete. To je jedan mali uređaj sa mikrofonom koji se stavlja u uvo kao slušalica. On je u stanju da prepozna koliko jedete, koliko brzo žvaćete i kada jedete, i na osnovu tih informacija vam na povezanoj mobilnoj aplikaciji ponudi konkretne savete u vezi sa vašom ishranom.

Ostrich Pillow

Ovaj neobični jastuk, ako se uopšte tako može nazvati, pruža vam mogućnost da vrlo lako zadremate na najrazličitijim mestima. Njegovi kreatori preporučuju da ga koristite na putovanjima, ali i kad vam se prispava na poslu, ako ste sami u kancelariji.

Ping pong vrata

Ako volite stoni tenis, a nemate mesta u svom domu za sto za ovu igru, postoji alternativno rešenje. Naime, nemački proizvođač nameštaja FINKELDEI od 2018. je počeo da pravi vrata koja mogu da se pretvore u sto za ping pong. Doduše, za implementaciju ovog rešenja njihovog dizajnera Tobiasa Frencela moraćete da izdvojite tričavih 10.000 evra.

Selfie Toaster

Ne verujemo da je nekome bio san da pravi tost sa svojim likom, ali u slučaju da ste jedna od takvih osoba, proizvod pod nazivom Selfie Toaster iz 2014, upravo vam nudi ovu mogućnost.

FoldiMate

FoldiMate je relativno glomazna mašina za slaganje odeće. U slučaju da niste veliki ljubitelj ove aktivnosti i radije biste radili nešto drugo, ova mašina vam može uštedeti mnogo vremena.

Izvor: Mental Floss