Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Neverovatna aplikacija skenira LEGO kocke i predlaže vam šta da napravite od njih

AUTOR: CityMagazine 09 Jul, 2021
Neverovatna aplikacija skenira LEGO kocke i predlaže vam šta da napravite od njih

Ako ste roditelj, sigurno vam nije omiljen prizor krša od LEGO kockica koje je vaš mališan ostavio na podu svoje sobe. Ko još ima vremena da tako razbacane kocke razvrstava u različite komplete? Na sreću i dece i roditelja, odnedavno postoji mobilna aplikacija koja rešava ovaj problem na kreativan način.

Ona se zove Brickit i koristi se kada nemate ideju šta da napravite od svojih LEGO kocki. Aplikacija funkcioniše na jednostavan način. Sve što treba da uradite je da uperite kameru svog telefona na pomešane kocke i aplikacija će ih uz pomoć naprednog sistema veštačke inteligencije skenirati i na osnovu identifikovanih kocki dati vam nekoliko predloga za vaš novi LEGO graditeljski poduhvat.

Brickit ne predlaže samo da pravite jednostavne stvari, kao što su kuće i vozila, već i manje uobičajene predmete, kao što su pisaće mašine, sintisajzeri i kamere. Nakon što na osnovu instrukcija napravite svoje novo LEGO remek-delo, možete ga fotografisati i sliku podeliti sa ostalim korisnicima aplikacije.

Brickit je za sada dostupan samo za iOS u Apple App Store-u, dok će korisnici Androida morati da sačekaju jesen ako žele da koriste ovu aplikaciju.

Izvor: My Modern Met