Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Hi-Men i Gospodari svemira: 10 figurica koje smo najviše voleli

AUTOR: CityMagazine 04 Dec, 2020
Hi-Men i Gospodari svemira: 10 figurica koje smo najviše voleli

Crtana serija Hi-Men i Gospodari svemira je bila veliki hit u našoj zemlji krajem ’80-ih i početkom ’90-ih. Kao deca smo jedva čekali nedelju da pogledamo novu epizodu, a istovremeno smo se sa svojim drugarima igrali figuricama naših omiljenih junaka iz ovog crtaća.

Zanimljivo je, međutim, da kao i u slučaju Transformersa, popularni Mastersi su prvo bili igračke, a tek nakon toga su postali junaci crtanih filmova. U narednim redovima ćemo vam otkriti kojih 10 figurica iz univerzuma Gospodara svemira su nam bile omiljene u detinjstvu.

10. Men-I-Fejsiz

Men-I-Fejsiz je ratnik sa planete Eternija, koji ima sposobnost da promeni lice. Klikom na dugme na leđima ove figurice, Men-I-Fejsiz menja lice u čoveka, robota ili vanzemaljca.

9. Snaut Spaut

Snaut Spaut je čuveni vatrogasac na Eterniji, koji iz svoje surle ispušta vodu. Na našu veliku radost, i igračka ovog lika je to mogla da radi.

8. Hord Truper

Hord Truper je verni sluga zlog Hordaka. Pritiskom na dugme na ovoj figurici, Hord Truper eksplodira i torzo figurice se rastavlja.

7. Orko

Naš omiljeni čarobnjak sa Eternije je imao figuricu koja je mogla da se navije i kreće po ravnim površinama.

6. Roboto

Glavna stvar u vezi sa ovom figuricom su zupčanici u njegovom providnom trupu, koji bi počeli da rade svaki put kada bi trup Robota okretali levo ili desno.

5. Mekanek

Mekanekova moć je da može da izduži svoj vrat, što je mogla da uradi i figurica ovog lika.

4. Trep-Džo

Figurica Trep-Džoa nudi mogućnost zamene njegove mehaničke ruke oružjem.

3. Sker Glou

Sker Glou nam je u detinjstvu bio ponekad strašniji i od samog Skeletora. Njegova figurica je bila dizajnirana tako da može da svetli u mraku.

2. Hi-Men

Figurica Hi-Mena je dolazila sa mačem, štitom i sekirom. Ovaj junak je takođe mogao da zada udarac svojim neprijateljima jednostavnim okretanjem trupa figurice.

1. Skeletor

Skeletor je jedan od najslavnijih negativaca iz crtaća. Kao deca smo ga mrzeli jer se borio protiv naših junaka sa planete Eternija, ali nas to nije sprečilo da nabavimo figurice sa njegovim likom.

Izvor: CBR